Samsungs Galaxy A54 5G

Samsung Galaxy A54 5G är en prisvärd mobiltelefon som inte snålar med kvalitet eller funktioner, vilket gör den till ett tilltalande alternativ till dyra flaggskepp.
I fronten sitter en stor display med ett punch hål för den främre kameralinsen uppe i mitten av överkanten. Ramarna runt displayen är relativt tunna.
Displayen har en fingeravtrycksläsare under displayen för biometrisk upplåsning och den låser upp telefonen snabbt och smidigt nästan varje gång.
Mobiltelefonen ser ganska konventionell ut  särskilt när den jämförs med en mobiltelefon som exempelvis Google Pixel 7a. Samsung Galaxy A54 har en mer traditionell platt design med mjukt rundade hörn och en rad av cirkulära kameralinser som sticker ut från baksidan vilket är något som speglar designen hos de dyrare Galaxy modellerna.
Istället för att använda plast på bakstycket använder Samsung Corning Gorilla Glass 5 på både fram och baksidan, vilket är en trevlig bonus.
Men medan många telefoner i denna mobiltelefon kategori har kanter av metall  valde mobiltillverkaren att använda sig av plast istället. Det här är lite nedslående.
Mobilen har stereo högtalare men saknar hörlursuttag. Den har en IP-67 Certifiering som medför att den klarar av att vara på en meter djupt vatten i upp till en timme och trettio minuter.
Samsung Galaxy A54 5G finns i fyra "Awesome" färger. Dessa färger är Awesome Graphite, Awesome White, Awesome Lime och Awesome Violet.

Den här mobiltelefonen har en AMOLED display på 6,4 tum med 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på PPI (pixlar per tum).
Displayen har bildförhållandet 20:9 och har en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz.
Mobilen drivs av en åttakärnig Exynos 1380 processor som ersätter den åttakärniga Exynos 1280 processor som sitter i den tidigare modellen.
Detta är en processor som ger tillräckligt med kraft för dagliga nödvändigheter inklusive lätt spelande. Att spela mobilspel på denna smartphone fungerar anständigt men inte bra.
Mer tekniskt avancerade mobilspel som Genshin Impact Arena Breakout New State  eller Lost Light  ger ett acceptabelt resultat med lägre grafiska inställningar men blir ej en trevlig upplevelse på högre grafiska inställningar. 
Medan Samsung Galaxy A53 5G bara kom i en konfiguration ger Samsung Galaxy A54 5G beställaren följande alternativa varianter.
Basmodellen med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB, ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB, ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 256 GB samt en variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Det är möjligt att utöka minnesmängden ytterligare med ett minneskort på upp till 1 TB.
Denna budgetmobil i mellansegmentet har med andra ord gott om plats för vad användaren kan tänkas behöva spara i sin smartphone. Detta är en av flera fördelar med att beställa budgetmobiler i mellansegmentet och inte budgetmobiler.
Samsung Galaxy A54 5G har tre kameror på baksidan. Den primära kameran är en Kameralins på 50 Megapixlar ( och denna åtföljs av en Kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 5 Megapixlar.
En kameralins på 32 Megapixlar finns på framsidan i ett punch hål i displayens överkant.
Billder från huvudkameran är generellt sett anständiga även om mjukvaruoptimeringarna ofta resulterar i ganska övermättade bilder som ser ganska onaturliga ut.
Selfiekameran gör ett bra jobb i ljusare miljöer.
Samsung Galaxy A54 drivs av ett 5000 mAh batteri som stöder laddning på upp till 25W, men det finns ingen strömadapter i kartongen så den behöver man beställa separat.
Det finns inget stöd för trådlös laddning vilket är en besvikelse men inte en överraskning i den här mobiltelefonens kategori.
Samsung Galaxy A54 5G är ett utmärkt alternativ om man vill skaffa sig en bra smartphone med ett mer överkomligt pris.
En Samsung Galaxy A54 5G kostar 4790 kronor och det priset avser varianten med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB.
Men enligt min mening är Google Pixel 6A ett bättre alternativ eftersom dess processor är lite bättre, kameran tar snyggare bilder och Googles rena version av Android är generellt sett trevligare att använda. En Google Pixel 6A kostar 4490 kronor.
Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner, konstruktion och pris. Jämför olika mobiler inom samma prisklass och kategori för att hitta bästa möjliga smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?