HTC U23 Pro

HTC märkta mobiltelefoner har varit få och långt mellan sedan 2017 och de få som har släppts låg mestadels i budgetprissegmentet. Många av dessa sällsynta HTC Wildfire och HTC Desire märkta smartphones har också varit exklusiva för företagets hemmamarknad i Taiwan.
Nu har man till slut lanserat HTC U23 Pro som lanseras globalt och därför når flera länder. Den lanseras dock inte officiellt här i Sverige vilket är synd.
Om man tittar på specifikationerna för denna smartphone kan den förmodligen bäst beskrivas som en mobil i övre mellanklass med nuvarande standarder.
Mobilens display är belagd med Gorilla Glass Victus vilket är trevligt och ovanligt för en budgetmobil i övre mellansegmentet.
HTC U23 Pro ser ut som en mobil i övre mellansegmentet rakt igenom. Chassit är inte bara helt gjord av plast, utan ramarna runt displayen har samma tjocklek och utseende som den hos konkurrerande mobiltelefoner inom denna kategori.
Baksidan har en mycket subtil, mjuk, slät, nästan sammetsliknande finish som är trevlig att ta på men som verkar samla en hel del smuts och fingeravtryck.
Bakstycket är snyggt böjd runt kanterna vilket ger en mycket bekväm känsla när man håller telefonen i handen.
I övre vänstra hörnet sitter en rektangulär kameramodul som sticker ut en hel del vilket gör att telefonen vippar när den används liggande på en plan yta.
Detta är ett mindre problem som inte påverkar ergonomin och i princip använder sig trots allt de flesta telefonfodral och det medför ju att utsticket minskar.
En fingeravtrycksläsare sitter i Powerknappen på mobilens högra långsida och det är inte den snabbaste processen att låsa upp mobiltelefonen med fingeravtryckssensorn.
Man får damm och vattencertifiering på  flaggskeppsnivå tack vare en IP-67 Certifiering vilket innebär att mobilen klarar av att vara på en meter djupt vatten i upp till trettio minuter.
Telefonen finns i färgerna Snow White och Coffee Black.

HTC har gett HTC U23 Pro en AMOLED display på 6,7 tum med 1080×2400 pixlar som leder till en pixeltäthet på 493 PPI (pixlar per tum) och displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. Detta är definitivt en konkurrenskraftig specifikations lista. 
Displayen har bildförhållandet 20:9 och skyddas av  Corning Gorilla Glass Victus.
Att displayen är stor och skarp med bra färgåtergivning medför att den här mobiltelefonen blir en utmärkt multimedia mobil.
HTC U23 Pro är baserad på den ganska moderna åttakärniga Snapdragon 7 Gen 1 processorn vilket är en processor som vi inte har sett i så många mobiltelefoner tidigare.
Spelprestandan är solid, då mobilspel kan spelas bekvämt (om inte perfekt) på medelhöga till höga grafiska inställningar. 
HTC U23 Pro presterar tillräckligt väl 
inom sin kategori, men gamers kan få en mycket snabbare och mer kraftfull mobiltelefon för liknande eller till och med lite mindre pengar.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Minneskort plats finns så minnesmängden är fullt möjlig att utöka ytterligare i efterhand ifall behov skulle uppstå.
Det är viktigt att se till att man har tillräckligt med utrymme i sin smartphone eftersom den i annat fall blir helt full. När en mobiltelefon börjar bli helt full blir den seg och kan ofta låsa sig periodvis vilket ju blir irriterande för användaren.
Den här mobiltelefonen har däremot fullt tillräcklig minneskapacitet för de flesta användare.
HTC U23 Pro kommer med en behagligt ren version av Android 13 och detta är Android i stort sett som Google tänkt sig.
På baksidan av mobilen sitter fyra kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 5 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering samt dubbla LED blixtar.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Bilder tagna med framförallt huvudkameran resulterar i måttligt skarpa, behagligt naturliga bilder i anständigt ljus.
Mobiltelefonens kamerasystem är på ungefär samma nivå som andra mobiltelefoner i övre mellansegmentet. Det kan låta bra, med tanke på att det här är en mobil inom denna kategori men Google Pixel 6a är ett exempel på en smartphone som ger bättre bilder. Den är dock en billig flaggskepps mobil och ligger alltså i en högre mobiltelefon kategori som HTC U23 Pro.
Det är lite av en negativ överraskning att höra att den här mobiltelefonen bara har ett 4600 mAh batteri nu när årets standard ligger på en  batteristorlek på 5000 mAh.
HTC inkluderar ingen laddare i kartongen, men batteriet stöder upp till 30W laddning och trådlös laddning på 15W.
Den bättre varianten skulle kosta ungefär 6500 kronor och det är lite för dyrt på grund av att man kan få en bättre mobil till en lägre kostnad. Men det är för att kunna avgöra sådant behöver man ju som konsument vara påläst vilket väldigt många människor inte verkar vara. Man mer eller mindre beställer en mobiltelefon på impuls utan att titta på vilka specifikationer man får. 
Läs recensioner. Jämför specifikationer, funktioner, konstruktion och pris för att kunna hitta bästa alternativet inom din budget.
Företaget HTC som en gång i tiden var en av de största mobiltillverkarna är idag en mycket mindre tillverkare. 
Efter att ha sålt mycket av sin smartphone verksamhet till Google och flyttat fokus till Virtual reality med Vive headseten har företaget radikalt försvunnit ur folks medvetande. 
Mobilmärket HTC är nu 2023 nästan helt okänd hos åtminstone yngre personer så om den här mobiltelefonen hade sålts i Sverige hade den sannolikt inte nått några större försäljnings framgångar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?