Motorola Moto G23

Motorola Moto G23 är en budgetmobil i mellansegmentet som syftar till att ge en solid upplevelse till en billig kostnad.
Displayen är stor, men smal och långsträckt på höjden, och den ligger bekvämt i handen.
Ramarna runt displayen är relativt tunna men är på toppen och botten bredare än på långsidorna. Men detta är förlåtligt eftersom det här är en något billigare smartphone. 
Man kan naturligtvis inte räkna med en absolut topp design likt den hos flaggskepps mobilerna när man beställer en mobiltelefon som kostar mer än halva priset.
Den främre kameran är elegant integrerad i ett punch hål i displayens överkant.
Mobiltelefonen har en plastbaksida som har en kombination av en reflekterande yta med en matt beläggning Där försöker man få in flera nyanser i mixen.
Kaneramodulen är av metall, med fasade blanka kanter. Resten av chassit är som sagt av plast, med platta sidor precis som det är på modet nu.
Fingeravtrycksläsaren är gömd i Powerknappen på mobilens högra långsida. Den låser upp mobiltelefonen nästan utan fördröjning och ger vanligtvis en pålitlig igenkänningsgrad.
På mobiltelefonens högra långsida sitter även volymknapparna.
Denna smartphone har stereo högtalare och till och med ett hörlursuttag.
Motorola Moto G23 finns i färgerna mörkgrå, vitt eller blått.

Motorola Moto G23 har en LCD display på 6,5 tum med 720×1600 pixlar vilket innebär att den har en pixeltäthet på endast 270 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildformat 20:9.
Kvalitetsmässigt är resultatet absolut acceptabelt. Man man kommer säkert att märka lite pixelering här och där, speciellt om man håller mobiltelefonen nära ansiktet
Bilduppdaterings frekvensen ligger på är 90 Hz och detta är en fördel. Den tidigare standarden hos displayer på 60 Hz börjar redan bli föråldrad även i budgetprisklassen. Med det sagt är det tydligt att displayen är ett område där man har sparat in.
Ett annat område som man har sparat in på processorn som är en åttakärnig MediaTek Helio G85 processor vilket är en processor som släpptes för tre år sedan.
Man kan inte ens drömma om att spela tekniskt krävande mobilspel som Lost LightNew State , Arena Breakout eller Genshin Impact  på den här mobiltelefonen. Man kan spela men det kommer att vara långsamt och instabilt.
Grundmodellen har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB.
Det finns plats för ett minneskort så minnesmängden är möjlig att utöka ytterligare i efterhand ifall man skulle behöva det.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 5 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Med tillräckligt med ljus kan resultatet bli ganska bra. Huvudkameran kan producera några helt acceptabla bilder.
Vid första anblicken ser bilder tagna i dagsljus ganska bra ut men vid en närmare titt noterar man den relativt låga skärpan och den betydande förlusten av detaljer.
Om du är en person som inte tar så mycket bilder och som endast någon enstaka gång lägger upp bilder på sociala medier duger kvaliteten. Den mer krävande fotografen bör leta vidare efter sin nästa mobiltelefon.
Android 13 används som operativsystem, och som vanligt för Motorola rör det sig om ett i det närmaste rent operativsystem och det finns väldigt få tredjepart appar förinstallerade.
Motorola Moto G23 får ut en mycket bra batteritid ur batteriet på 5000 mAh och batteriet har stöd för 
Vilka kompromisser har mobiltillverkaren Lenovo gjort för att få ner priset till 2290 kronor och är dessa kompromisser acceptabla?
Enligt min mening har den här mobiltelefonen inte nått upp till en tillräckligt hög nivå. Det finns nämligen betydligt bättre mobiltelefoner till en lägre eller samma kostnad. 
Man kan exempelvis få en Xiaomi Redmi Note 12 4G för 1990 kronor och för det priset får man en mer kraftfull processor, en bättre display med högre pixeltäthet och mer inbyggt minne. 
Jämför alltid specifikationer, funktioner, konstruktion och design hos mobiltelefoner inom den prisklass som ligger inom din budget. Beställ inte en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt. Man bör ju se till att få bästa möjliga smartphone för pengarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?