OnePlus 11

OnePlus 11 är en smartphone som är en genomgående flaggskepps mobil som konkurrerar med mobiltelefoner som kostar många tusenlappar.
Ett av OnePlus flaggskepp för 2023 har anlänt med en fräscht design med en cirkulär kameramodul kantad av metall som böjer sig elegant för att möta mobiltelefonens vänstra långsida.
Det finns tre kameralinser på baksidan av mobilen.
På framsidan sitter en stor display med tunna ramar runt om och det sitter ett punch hål för selfie kameran i vänstra övre hörnet.
Det finns en optisk fingeravtrycksläsare under displayens yta som fungerar bra.
Baksidan täcks av Gorilla Glas 5 och Gorilla Glas Victus täcker framsidan, vilket ger den en avancerad känsla och bådar gott när det gäller reptålighet. Dessvärre är baksidan en blank fingeravtrycksmagnet så man blir tvungen att torka av mobiltelefonen rätt så ofta ifall man vill att den ska se ren ut.
Mobiltelefonen har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz men saknar hörlursuttag.
OnePlus 11 finns i färgerna Titan Black, Eternal Green och Jupiter Rock.

AMOLED displayen på 6,7 är tillräckligt stor för att göra mobilspel rättvisa och att den här 1440×3216 pixlar vilket leder till en pixeltäthet på 525 PPI (pixlar per tum) gör att allt ser snyggt och skarpt ut.
Displayens bilduppdaterings frekvens på upp till 120Hz ger en smidig upplevelse för högintensiva uppgifter som mobilspelande.
Att OnePlus 11 har en stor display med fantastisk skärpa och kontrast samtidigt som den här fina färger medför att den blir en utmärkt multimedia mobil. Att titta på streamade filmer, YouTube videor och spela tekniskt krävande mobilspel med väldigt tjusig grafik blir därmed en ren njutning.
Denna flaggskepps mobil drivs av en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processor på 2,8 GHz.
Det är på det här området som OnePlus 11 utmärker sig mest. Den erbjuder blixtrande hastigheter för mobilspelande och tung multitasking. Detta är trots allt en kraftfull topp processor som sitter i många av årets flaggskepps mobiler.
Grundmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB men som så ofta är fallet existerar flera olika varianter av samma smartphone.
De andra varianterna har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB, ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 256 GB samt slutligen ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 512 GB.
Alltid när man beställer en mobiltelefon bör man ha kollat upp vilka specifikationer man erbjuds. Det är inte bara att jämföra priser hos olika butiker eftersom den som kostar lite mer i många fall erbjuder bättre specifikationer.
Tänk alltså inte att det endast existerar en enda variant utan se till att ha lite mer koll på fakta istället. Undvik att fantisera. 
Operativsystemet är Android 13 med OnePlus egna skinn OxygenOS 13 som ett lager ovanpå. I tillverkarens hemland Kina använder man istället deras skinn ColorOS 13.
I den runda kameralinsen på baksidan sitter tre kameralinser på 
50 Megapixlar (vidvinkel lins), 32 Megapixlar (telefoto lins) och en Kameralins på 48 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). 
Kamerorna har PDAF, Optisk bildstabilisering, 2×optisk zoom, autofokus samt LED blixt.
Kameralins tillverkaren Hasselblad har ställt in färg kalibreringen.
Selfie kameran i fronten är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kameralinserna kan ta några fantastiska bilder överlag. Om fotografering inte är ett stort fokus för dig, och du bara vill ha skarpa, livfulla bilder duger bilderna tagna med telefonens kameror bra.
På natten fungerar kameran mycket bra. Man blir imponerad över ljusstyrkan som den kunde uppnå vilket ju ger ljusare bilder även i mörkare miljöer.
OnePlus 11 har ett batteri på 5000 mAh som klarar att ta sig igenom en hel dags användning. Batteriet har stöd för snabbladdning på 100W i delar av världen men de modeller som lanserades i USA har istället stöd för snabbladdning på 80W.
Mobiltelefonens laddning är snabb, men det är också det enda alternativer för till skillnad från de flesta andra mobiltelefoner i den här kategorin av mobiltelefoner inkluderas inte trådlös laddning. Snabbladdning kommer förvisso väl till pass men trådlös laddning är en bekvämlighetsfunktion som man gärna vill ha.
OnePlus släppte sin första smartphone OnePlus One våren 2014. Den kostade vid lanseringen runt 3000 kronor och såldes utan abonnemang. Trots att OnePlus har funnits så länge och deras mobiltelefoner har sålts officiellt här i Sverige under många år är märket fortfarande relativt okänt bland majoriteten av svenska folket. Det är mest vi som är mer intresserade av smartphones som känner till OnePlus och det är naturligtvis synd eftersom man därmed går miste om bra alternativ till iPhone och Samsung.
En OnePlus 11 kostar från 9990 kronor och priset indikerar med all tydlighet inom vilken mobil kategori den här mobiltelefonen hamnar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?