OnePlus 6T

Flaggskepps dödaren OnePlus 6T från 2018
är fortfarande en väldigt intressant mobiltelefon. Kanske ändå mer nu när priset har gått ner ytterligare.
Telefonen är större än föregångaren, det gör den svårare att använda med en hand för personer med små händer. Byggkvaliteten är förstklassig med kanter av metall, baksida av plast vilken har täckts med glas och den stora displayen med flärp.
På baksidan sitter
Det finns ingen fingeravtrycksläsare på bakstycket eftersom den sitter under displayens yta.
OnePlus 6T både ser ut som och känns som en betydligt dyrare smartphone något som deras första mobil inte gjorde riktigt. De har nått långt på en kort tidsperiod men samtidigt har prissättningen ökat markant varje gång en ny modell lanseras och det är faktiskt synd.
När en tillverkare vill få ned priset på sin produkt behöver man kompromissa inom vissa områden, men det stora värdet som erbjuds här är nästan oöverträffat.


OnePlus 6T har en AMOLED display på 6,4 tum med bildförhållandet 19:5 och den har 1080×2340 pixlar. Pixeltätheten blir 402 ppi (pixlar per tum).
Displayen skyddas av Gorilla glas 6.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz vilket var en av de mest kraftfulla och populära topp processorerna det år mobiltelefonen lanserades.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB hos basmodellen men det existerar två ändå bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 eller 256 GB.
Med så mycket plats blir ett minneskort ganska onödigt.
Selfie kameran i flärpen är på 16 Megapixlar och på baksidan sitter två kameror på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 20 Megapixlar med optisk bildstabilisator, PDAF och dubbla LED blixtar.
Goda ljusförhållanden gör det möjligt att kamerorna på OnePlus kan  fånga upp en imponerande mängd detaljer och bilderna är skarpa med bra färgåtergivning.
Batteriet är på 3760 mAh och har stöd för snabbladdning.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie men med OnePlus egna skinn OxygenOS 9.0.17 som är ett väldigt bra skinn med en mängd användbara funktioner och inställningar.
Mobiltillverkaren OnePlus som är kända för att ta fram så kallade flaggskepps dödare har funnits sedan 2013 men är trots det relativt okända för svenska folket. Det är märkligt hur få personer som känner till fler tillverkare än Samsung, Huawei, Sony och Apple.
En OnePlus 6T kostar när det här inlägget postades 5890 kronor hos Netonnet och för de pengarna får man en väldigt bra mobiltelefon.
OnePlus framgång under åren byggdes på mobiltillverkarens fokus på snabbhet. OnePlus 6T ger samma prestanda som flaggskepp som kostar nästan dubbelt så mycket, och det är det som kännetecknar en flaggskepps dödare.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.