Flaggskepps dödaren Realme X2 Pro.


Man får en snabb telefon med en topp processor, solid batteritid och en stor skarp skärm till ett mycket rimligt pris när man beställer en Realme X2 Pro.
Realme X2 Pro är för närvarande en av de bäst prissatta flaggskeppen för närvarande och därmed passar den in i kategorin flaggskepps dödare.
Flaggskepps mobil avser det absolut bästa en tillverkare kan erbjuda det år telefonen släpps.  En flaggskeppsmordare är en flaggskepps liknande mobiltelefon från en tillverkare som har samma specifikationer och funktioner som i andra flaggskepp men till nästan halva priset.
Metallsidorna och glaset på fram och baksidan känns verkligen robust och mobilen känns välkonstruerad. Baksidan är lätt avrundad så att mobilen vilar skönt i handen.
Dolby Atmos stereo högtalare finns hos denna smartphone och det stora batteriet har stöd för snabbladdning.


Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med 1080×2400 display med en pixeltäthet på 402 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla glas 5. Bildförhållandet är 20:9.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta så på det kurvade glasbakstycket sitter fyra centralt placerade kameralinser varav den ena är en djupsensor.
Mobiltelefonens kanter är av metall.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 855 Plus processor på 2,9 GHz och den ligger i flaggskepps territoriet.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 64 GB men här finns ingen plats för något minneskort så det utrymme man har från början måste man klarar sig med hela telefonens livslängd.
Det finns två ytterligare varianter. Den ena med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och en med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Selfie kameran som sitter i en liten flärp i mobil displayens överkant är på 16 Megapixlar och det är en vidvinkel lins.
Kamerorna på baksidan är på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (telefoto lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och dessutom finns en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, 2×Optisk zoom och dubbla LED blixtar.
Det finns ingen anledning till klagomål när det gäller kamerakvaliteten även om det inte finns någon anledning att skryta heller.  Bilderna är färgglada ochger bra skärpa när det gäller detaljer och färgerna är fina.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med tillverkarens skinn ColorOS 6.1.
Batteriet är stort på 4 000 mAh, och har en avancerad version av VOOC-laddningen som erbjuder 50W ström genom den medföljande laddaren. Vad detta i teorin innebär är en full laddning på endast 30 minuter.
Med ett stort batteri, stereo högtalare, en stor och tydlig skärm, ett hörlursuttag är Realme X2 Pro en imponerande smartphone  när det gäller multimedia.
Realme X2 Pro är en mobiltelefon som bör intressera prismedvetna konsumenter som vill ha mycket mobil för pengarna.
Det är trist att så få människor känner till fler mobiltillverkare än till exempel Apple, Samsung, Sony och Huawei eftersom man lätt kan hitta många fler bra märken från andra stora tillverkare som inte är lika kända här i Sverige.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.