Xiaomi Redmi Note 10 Pro

När det gäller smartphones kommer alla nya funktioner och design alltid först hos de dyra flaggskepps mobilerna för att efter något år nå budgetmobiler i övre mellansegmentet. 
Xiaomi Redmi Note 10 Pro är en sådan smartphone med moderna inslag.
Den här mobiltelefonen har en AMOLED display med relativt tunna ramar runt om ( tunna för sin prisklass). Det sitter ingen fingeravtrycksläsare under displayens yta utan den sitter istället på högra långsidans kant, i Powerknappen. Jag själv föredrar att fingeravtrycksläsare sitter under displayens yta eller på mobiltelefoners baksida men det är helt en fråga om personlig smak.
Kameramodulen är rektangulär med avrundade hörn och lånar design från den dyrare Xiaomi Mi 11. En silverfärgad ring sitter runt huvudkameran och det förhöjer designen avsevärt. Ibland gör små detaljer en oerhörd skillnad och förhöjer intrycket av mobiltelefonen.
Baksidan av telefonen är täckt av glas, men inte Corning Gorilla Glass 5 som frontpanelen har. Bakstycket drar till sig fingeravtryck och smuts ganska lätt så det här är en mobiltelefon man kommer behöva torka av med en trasa ofta men eftersom de flesta människor ändå använder mobilfodral är det inger större bekymmer.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192 kHz.
Telefonen har en IP-52 Certifiering som medför att den tål lättare regnstänk men knappast klarar av att tappas i poolen.

Displayen är av typen AMOLED och är på 6,67 tum med bildförhållandet 20:9 och har 1080×2400 pixlar med en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). Glaset skyddas av Gorilla Glas 5. Displayen är skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och bettaktningsvinkel. På grund av att displayen är en AMOLED display har den väldigt bra svärta.
Redmi Note 10 Pro blir tillräckligt ljus för utomhusbruk i solen och bilduppdaterings frekvensen på 120Hz ger ett märkbart förbättrat resultat när man bläddrar i menyerna eller bläddrar i sidor på nätet.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 732G processor på 2,3 GHz och det är processorn som är en av de detaljer som medför att mobiltelefonen hamnar i övre mellansegmentet av mobiltelefoner. 
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 GB hos basmodellen men det existerar en bättre variant med samma mängd RAM minne men 128 GB inbyggt minne istället. Båda varianterna har plats för ett minneskort.
Denna smartphone duger för att titta på YouTube videos och spela mer krävande mobilspel som Call Of Duty, Modern Combat Versus och Shadowgun Legends. 
Redmi Note 10 Pro med sin stora, platta display tillsammans med stereohögtalare som har en kvalitet över genomsnittet och vilken fungerar utmärkt att använda för att spela mobilspel eller titta på Netflix är en fantastisk, prisvärd mobiltelefon. Det gäller även kamerakvaliteten som håller en ganska hög standard.
Den framåtriktade kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 5 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerorna tar levande, skarpa bilder.
Kameran är enkel och rolig att använda och bilder är vanligtvis tillräckligt bra för att ladda upp på sociala medier direkt utan efterbearbetning.
Batteriet är på 5020 mAh och har stöd för snabbladdning på 33W.
Batteriet laddas femtionio procent fullt på 30 minutes med snabbladdaren och det är en stor fördel.
Jag är en mycket tung användare och använder min mobiltelefon för att titta på film, YouTube videos och spela mobilspel vilket är arbetsuppgifter som tömmer batteriet snabbare (jag får konsekvent kortare batteritid än vad snitt användaren får). Så den här mobilen klarar en och en halv dags användning för den lite lättare användaren.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro är inte samma mobiltelefon som Xiaomi Mi Note 10 Pro. Se upp så att du inte av misstag beställer fel mobiltelefon.
Allt för många människor har inte förstått att det finns flera olika kategorier när det gäller smartphones och när en mobil har ett lägre pris än andra beror det oftast på att den är i en annan kategori med svagare prestanda. Det är alltså viktigt att jämföra olika mobiltelefoner innan man bestämmer sig för vilken man ska beställa. Kolla upp specifikationer och läs recensioner innan du gör din beställning.
Xiaomi Redmi Note 10 pro har en planerad lansering till någon gång i Mars och har en prislapp från 230 Euro vilket motsvarar ungefär 2340 kronor men det priset är exklusive moms och säljarens vinst. Med moms landar man istället på 2930 kronor och på det priset får man lägga till säljarens påslag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.