Asus Zenfone 5Z

Asus Zenfone 5Z är en toppmodell med ett mer överkomligt pris. På grund av specifikationerna och telefonens prissättning kan den anses vara en flaggskepps dödare. Det vill säga en smartphone med samma eller likvärdig prestanda som betydligt dyrare toppmodeller.
Den har dessutom en mer premium design med kanter av metall och baksidan av plast som har täckts av flera lager glas. Den följer alltså den moderna design standarden vilken delas av majoriteten av årets mobiltelefoner.
Även när det kommer till displayen följer den rådande mode med en stor display som täcker större delen av framsidan.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtrycksläsare.
Denna smartphone har stereo högtalare och den moderna USB Typ C porten vilket är två fördelar i sammanhanget.


Displayen är en LCD display på 6,2 tum med 1080×2246 pixlar så pixeltätheten landar på 402 ppi (pixlar per tum). Skärmen har bildförhållandet 18:7. Den har bra skärpa och färgåtergivning samtidigt som storleken medför att mobilen blir en utmärkt multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film eller spela mobil spel.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,7 GHz samt ett RAM minne på 4 GB RAM.
Internminnet är på 64 GB och detta gäller basmodellen. Det existerar även två bättre varianter.
En med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB och den allra bästa med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 512 GB.
Asus Zenfone 5Z har med andra ord gott om plats för dina egna filer och appar som du vill tanka ner.
Operativsystemet är Android 8.0 Oreo men med Asus egna skinn ASUS ZenUI version 5.0 och det betyder alltså att mobilen inte har ett rent system.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och det rör sig om en vidvinkel lins. De dubbla bakre kamerorna är på 12 respektive 8 Megapixlar varav den på 12 Megapixlar är en vidvinkel lins med optisk bildstabilisator och dubbla LED blixtar.
Den på 8 Megapixlar är en vanlig standard lins. Dessa ger fullt godkända bilder vid bättre ljusförhållanden.
Batteriet är på 3300 mAh med stöd för snabbladdning. Batteristorleken är godkänd med tanke på displayens storlek och kvalitet och den kraftfulla processorn som båda kräver mycket ström för att hålla igång. Ett större batteri hade dock naturligtvis inte skadat. Batteriet klarar av en dag på en laddning vid vanligt användande och då menar jag när man ringer några samtal, surfar runt på nätet och kanske spelar mobil spel en kort stund.
Asus Zenfone 5Z kommer med allt som krävs av en flaggskepps mobil 2018 och detta till ett lägre pris och det är just det som gör den så pass intressant. Att ta reda på fakta, jämföra olika mobiltelefoner och verkligen leta innan man beställer sin nästa mobil lönar sig alltid rent ekonomiskt. Varför betala flera tusenlappar för i det närmaste samma produkt?
Extra viktigt för oss som inte har så mycket pengar att spendera men som ändå helst vill få topp prestanda. Det är en aning dumt att beställa en mobiltelefon i samma prisklass men få svagare prestanda för pengarna.
Basmodellen av Asus Zenfone 5Z har ett pris runt 5000 kr och det är ju till exempel billigare än en Samsung Galaxy S9 som nu kostar från 5950 kronor. Prisskillnaden blir större när mobilerna nyss har lanserats.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.