Honor Magic 2


Honor Magic 2 är en intressant smartphone med en fin, lyxig design och en fingeravtrycksläsare under displayen. Detta är den nya placeringen av fingeravtryckläsare och det är något som kommer att bli mer vanligt med tiden.
Telefonen är konstruerad av kombinationen metall, plast och glas likt många andra mobiltelefoner numera.
En unik sak med Honor Magic 2 är att det är en slide mobil, framsidan dras upp manuellt och då kommer de främre kameralinserna fram så att man kan ta bilder med dessa. Detta gör man för att spara utrymme på mobilen och samtidigt skyddas kamerorna när de inte används.
Den stora skärmen täcker nästan hela framsidan och på baksidan som täcks av flera reflekterande lager glas sitter ytterligare tre kameralinser.
I mobilens underkant sitter en modern USB Typ C port.


Displayen är en stor AMOLED display på 6,4 tum med 1080×2340 pixlar så pixeltätheten landar på 403 ppi (pixlar per tum).
Detta är en utmärkt multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film eller spela mobil spel på. Skärmen har en bra skärpa och kontrast.
Processorn är en åttakärnig Hisilicon Kirin 980 processor på 2,6 GHz samtidigt som telefonen har ett RAM minne på 6 GB. Internminnet är på hela 128 GB och minnet går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. Det existerar även en dyrare variant med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 alternativt 256 GB.
Denna smartphone har en mycket kraftfull processor, tillräckligt med RAM minne och inbyggt minne för att ge en fantastisk upplevelse fullt i nivå med andra toppmodeller samtidigt som den här vissa funktioner som gör att den sticker ut lite i mängden av telefoner.
Honor Magic 2 är en smartphone med hela 6 kameralinser. Tre i fronten och ytterligare tre på baksidan av telefonen.
De på framsidan är på 16 Megapixlar och två på 2 Megapixlar och de mindre linserna är djupsensorer vilka ger mer djup i dina bilder.
På baksidan sitter två kameralinser på 16 Megapixlar och en kameralins på 24 Megapixlar och det finns också en LED blixt precis under kamerorna vilka sitter diagonalt i övre vänstra hörnet.
Det inbyggda batteriet är på 3500 mAh och stödjer snabbladdning. Det är imponerande att ett så pass stort batteri får plats i den relativt tunna mobilen med en tjocklek på 8,3 mm. Helst med tanke på att det rör sig om en slide mobil vars konstruktion innebär ett mindre utrymme för till exempel batteriet.
Honor Magic 2 kommer med operativsystemet Android 9.0 Pie men med tillverkarens egna skinn EMUI 9.0 som ett lager ovanpå och det är ganska vanligt att mobil tillverkare lägger till egna funktioner och anpassar systemet för att bli annorlunda än konkurrenterna. Min personliga åsikt är dock att ett helt eller nästan helt rent operativsystem är att föredra.
Ett eventuellt svenskt pris på den här mobiltelefonen är ännu okänt och det är fortfarande inte helt säkert att den här modellen kommer att nå Sverige. Honor säljer en hel del av sina smartphones här i landet så det är inte helt omöjligt att den här också kommer att dyka upp i en butik nära dig.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.