Rootless launcher


En Launcher är en del av Androids system som låter användare ändra upplägg, ikoner och applikationer på hemskärmen. Din smartphone kommer med en förinstallerad sådan med tillverkarens egna skinn som ett lager över själva operativsystemet som ligger som en bas under allt ihop. Om du skulle tröttna på din nuvarande launcher eller helt enkelt inte är nöjd kan du enkelt installera en ny launcher från till exempel Play Store och Rootless Launcher är då ett utmärkt alternativ.
Rootless Launcher är löst baserat på det operativsystem som sitter i Googles Pixel mobiltelefoner och är följaktligen en rätt ren version av systemet.
Som de flesta nog känner till vid det här laget är det Google som äger operativsystemet Android och det är deras version som anses vara ren.


Hos Rootlees Launcher finner man Googles sökmotor längst ner på displayen istället för längst upp och detta medför att den blir lättare att nå när man ska ut på nätet.
Det är möjligt att ställa in olika teman inkluderat ett ljust eller mörkt tema och det är fullt möjligt att byta ut ikonernas design men det existerar även andra launchers som har betydligt fler inställningar men denna är tänkt att kopiera Googles minimalistiska design och det lyckas den utmärkt med. Den här appen är enkel att använda när den väl är installerad och skulle faktiskt också kunna underlätta användandet av mobiltelefonen för en äldre person. Allt är enkelt och logiskt upplagt och det är väldigt enkelt att lära sig hur det fungerar.
Rootlees Launcher får inte enligt Googles regler be oss som installerat appen att installera ytterligare filer från någon annan stans än Google Play Store. Detta på grund av att den mobila säkerheten då kan garanteras.
Det är möjligt att endast installera själva Launchern men upplevelsen blir lite bättre om du också installerar Rootlees Pixel Bridge för då får du tillgång till Google Now Feed och At a Glance. At a Glance är en funktion som gör att du när du trycker lätt på en ikon kan få lite kort information om just den applikationen.
Google Now Feed är en sida i din smartphone som visar de senaste nyheterna som Google bedömer är intressanta för just dig, dels baserat på din sökhistorik.
När man sveper med ett finger uppåt eller nedåt strax ovanför sökmotorn kommer man till eller från alla installerade appar och det är ett enkelt, praktiskt sätt att nå dessa.
Den här launchern må inte ha exakt samma funktioner som hos Googles Pixel telefoner men den kommer oerhört nära samtidigt som den ger en Android 9.0 Pie känsla.
Rootlees Pixel Bridges nedladdnings fil kan man hitta på en sida på nätet som heter APK Mirror men var alltid extremt försiktig när du installerar någonting direkt från internet in i din mobiltelefon. Du riskerar att installera skadligt virus.
Det finns en mängd olika Launchers där ute som levererar en mängd funktioner och anpassnings möjligheter och som kan förhöja upplevelsen av din mobiltelefon och Rootlees Launcher är en lätt sådan som tar upp ett litet utrymme från din mobil.
Prova gärna att installera den här Launchern för att om du inte skulle vara nöjd är den lätt att avinstallera och det finns som sagt en mängd andra alternativ på Play Store.
Majoriteten av svenskarna verkar inte känna till vad en Launcher är och det är ju synd för det är en fin känsla att installera en ny Launcher på sin gamla mobiltelefon. Det blir en uppfräschning helt enkelt.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.