Flaggskepps dödaren Xiaomi Pocophone F1


Xiaomis Pocophone F1 är helt klart en av världens mest bra deals när det gäller att få så mycket prestanda för pengarna som möjligt. Den kommer med samma specifikationer som nästan tre gånger så dyra toppmodeller och du kan till exempel få två stycken Xiaomi Pocophone F1 till samma pris som en Samsung Galaxy Note 9 eller en iPhone XR.
Designmässigt håller den inte samma lyxiga kvalitet som dessa mobiltelefoner men byggkvaliteten är det absolut inget fel på. Telefonen har en ram av metall men baksidan består av plast likt många andra smartphones för endast några få år sedan. Plast har dock fördelen att vara mer tålig än dagens smartphones som är täckta av glas.
Pocophone har en stor display, en bakre fingeravtryckläsare samt dubbla bakre kameralinser och stereo högtalare. I mobilens underkant sitter en USB Typ C port.


Tyvärr är många konsumenter väldigt rädda för att köpa mobiltelefoner från tillverkare de inte har hört talas om och Xiaomi är just en sådan tillverkare. Deras produkter håller alltid en hög lägsta nivå och det är absolut inte något problem med kvaliteten. När det gäller Xiaomi Pocophone F1 har den överlag fått positiva recensioner, faktiskt oerhört bra omdömen och det är något jag håller med om fullt ut.
Den har en stor LCD display på 6,2 tum med 1080×2246 pixlar och pixeltätheten blir 403 ppi (pixlar per tum). Detta är en skarp display med bra färgåtergivning men betraktningsvinkeln ute i solen är inte den bästa.
Processorn under chassit är en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz och detta är en processor som sitter i väldigt många av årets flaggskepps mobiler och det till ett överkomligt pris vilket naturligtvis imponerar. Samtidigt har den ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 64 eller 128 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. Det existerar även en bättre, dyrare modell med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB.
Batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
Denna smartphone har en främre kameralins på 20 Megapixlar och det sitter dubbla kameralinser på baksidan vilka är på 12 respektive 5 Megapixlar och har PDAF och dubbla LED blixtar. Den mindre linsen är en djupsensor.
Kamerorna ger fullt godkänd bilder, helst med tanke på prislappen.
En Xiaomi Pocophone F1 har ett pris på 3990 kronor, den är med andra ord ungefär 800 kronor billigare än OnePlus 6 som ju också är en bra deal. Det är helt otroligt vad mycket Pocophone har att erbjuda för pengarna.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.