Sony Xperia XA2 Plus


Det går inte att komma ifrån att Sony Xperia XA2 Plus är en stor mobiltelefon och den passar därför inte er som vill använda sin mobil med enhandsfattnig. Det är inte meningen heller. Denna smartphone är framtagen med syftet att vara en multimedia enhet och som en sådan blir den nästan perfekt.
Sony Xperia XA2 Plus är huvudsakligen konstruerad av plast men ramen runt telefonen är av metall.
På baksidan sitter en ensam kameralins samt en fingeravtrycksläsare och på framsidan finns den stora skärmen samt en selfie kamera. Baksidan är inte helt plan utan är lätt avrundad till skillnad mot tidigare smartphones från Sony som tidigare använde en mer rektangulär design. Den mer avrundade konstruktionen medför att mobilen är mycket skön att hålla i handen och det är också enligt min åsikt en fin design som förhöjs av de fasade kanterna.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port och i mobilens överkant hittar du ovanligt nog numera ett hörlursuttag.


Den stora LCD displayen är på 6 tum med 1080×2160 pixlar med en pixeltäthet på 401 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 18:9 och detta är en ganska så skarp display med bra färgåtergivning.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 630 processor på 2,2 GHz och den sammarbetar med ett RAM minne på 4 GB. Internminnet är på 32 GB och det finns även en bättre variant av den här modellen som har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 64 GB.
Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till hela 400 GB och dessutom har den här telefonen plats för dubbla simkort. Det sistnämnda är en fördel för dig som reser ofta mellan två olika länder och vill ha lokala simkort i din smartphone. Den passar också dig som vill använda samma mobiltelefon både privat och i arbetet.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och den bakre kameran är på 23 Megapixlar med PDAF och LED blixt. Dessa kameror ger fullt godkända bilder.
Batteriet är på 3580 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
Den operativsystems version mobilen kommer med är fortfarande Android 8.0 Oreo fast en nyare version har släppts sedan dess.
Är då Sony Xperia XA2 en bra smartphone? Det beror ju förstås alltid på vad du använder din mobiltelefon till men för oss som gärna spelar mobil spel och tittar på streamad film i sin telefon är den ett väldigt bra alternativ på grund av displayens storlek och kvalitet och den relativt kraftfulla processorn.
Detta är en budgetmobil i mellansegmentet och om du vill ha ändå bättre prestanda får du helt enkelt rikta in dig på en flaggskepps mobil istället.
Tyvärr säljs inte Sony Xperia XA2 Plus officiellt här i landet men det är möjligt att beställa ett exemplar av en utländsk nätbutik eller istället rikta in sig på den nästan likvärdiga Sony Xperia XA2 Ultra.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.