Xiaomi Mi Mix 2S


Xiaomi Mi Mix 2S är en toppmodell från 2018 och föregångaren till purfärska Xiaomi Mi Mix 3 och det är orsaken till att den nu har gått ned i pris. Den var inte riktigt dyr när den först lanserades men nu har den alltså blivit ändå billigare så nu är det läge att köpa en.
Med tanke på att den ursprungliga Mi Mix mobilen startade trenden med stora displayer som når långt ut på kanterna är det väl självklart att också den tredje mobiltelefonen i serien är konstruerad på samma sätt.
Xiaomi Mi Mix 2S har en USB Typ C port men saknar hörlursuttag. Den har dubbla kameralinser på baksidan och där sitter även en snabb fingeravtrycksläsare.
Denna smartphone har en mer premium design med kanter av metall och en baksida av keramik. Nej inte den typ av keramik du kanske tänker på. Inte keramik som likt porslin går sönder lätt utan en speciell industriell keramik som är betydligt mer tålig.


Displayen är av typen LCD och är på 6 tum med 1080×2160 pixlar. Pixeltätheten blir därmed 403 ppi (pixlar per tum) vilket innebär att displayen är skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz och det är en av årets mest kraftfulla processorer och det i kombination med ett RAM minne på 6 GB ger en fantastisk upplevelse av telefonen.
Basmodellen har ett internminne på 64 GB med det existerar även en bättre variant med ett inbyggt minne på 128 GB och sedan finns en värsting modell med ett RAM minne på 8 GB samt ett internminne på 256 GB.
Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten går inte att utöka.
Selfie kameran är på 5 Megapixlar och sitter placerade i mobilens nedre del ( i hakan på mobilens front. Detta medför att du när du vill ta bilder med den framåtriktade kameran behöver vända mobiltelefonen upp och ned för att få en normal vinkel på din bild.
De dubbla bakre kamerorna är båda två på 12 Megapixlar men den ena har optisk zoom. I övrigt finns optisk bildstabilisator, PDAF samt dubbla LED blixtar. Samtliga av dessa kameror ger fina bilder vid bra ljusförhållanden och de håller toppklass men utan att nå ända fram till samma resultat som de som sitter i dyrare mobiltelefoner
Batteriet är på 3400 mAh och stödjer snabbladdning och trådlös laddning vilket är stora fördelar som är svårt att vara utan när man väl har vant sig.
Operativsystemet är Android 8.0 Oreo men är uppgraderingsbar till Android 9.0 Pie. Systemet är inte rent utan kommer med Xiaomis egna skinn MIUI 10 som ett lager över Android.
Xiaomi Mi Mix 2S är en flaggskepps mobil och därmed får man det allra bästa när det gäller designen, byggkvaliteten, funktioner och prestanda. Men som vanligt med Xiaomis smartphones betalar man mindre än motsvarande produkt hos konkurrenterna och det är den största fördelen med deras mobiltelefoner. I alla fall jag vill få så mycket som möjligt för mina pengar och för mig är det inte viktigt att äga samma mobiltelefon som folk i min omgivning. Det är snarare intressantare att äga något mer unikt.
En Xiaomi Mi Mix 2S kostar nu 4000 kr och det är ett bra pris med tanke på vad man får för pengarna.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.