Xiaomi Black Shark


Xiaomi Black Shark är till slut på väg till Sverige och det handlar om en smartphone med huvudsakligt fokus på mobilt spelande.
Displayen är stor och har bildförhållandet 18:9 och detta är naturligtvis bra för en mobiltelefon av den här typen. Det finns även stereo högtalare och en USB Typ C port.
Fingeravtryckläsaren sitter på framsidan, under displayen.
Eftersom Xiaomi Black Shark är en gaming telefon här den ett vattenkylnings system som kyler ned systemet vid hårt spelande och det existerar också en Gamepad vilken går att montera fast på mobilen för att ge en förbättrad upplevelse.
Själva mobiltelefonen är konstruerad av metall och den har en unik design som gör att man direkt ser på den vad det rör sig om för sorts smartphone. Telefonen har inslag av gröna ellement bland annat har baksidan en grön symbol och knapparna är gröna. Stora delar av chassit är konstruerad av metall men i mitten på baksidan består mobilen av plast vilket är där för att ge ett förbättrat grepp när man håller i mobilen.


Xiaomi Black Shark har en LCD display på 6 tum med 1080×2160 pixlar så pixeltätheten blir på 403 ppi (pixlar per tum). Skärpan är därmed okej men det hade inte skadat ifall det hade varit ändå bättre med tanke på användningsområdet. Färgåtergivningen är god och det samma gäller betraktningsvinkeln.
Den här mobiltelefonen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 64 GB men det gäller basmodellen. Det finns även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz och det är en av årets topp processorer så telefonen har rejält med kraft och styrka vilket är en fördel när det är en mobil tänkt för spelare.
Den främre kameralinsen är på hela 20 Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är på 12 respektive 20 Megapixlar med PDAF, optisk zoom samt dubbla LED blixtar.
Kamerorna ger åtminstone godkända bilder men det är inte den allra bästa bildkvaliteten. Bilder duger dock oftast att lägga upp på sociala medier, helst när man tar sina bilder vid bättre ljusförhållanden.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och just detta är extra fördelaktigt hos en smartphone av den här kalibern som är framtagen för att avnjuta mobil spel på. Ett stort batteri som dessutom har snabbladdning innebär förstås att man kan spela under långa perioder och när väl batteriet börjar att bli tomt går det fort att fylla på mer ström.
Denna smartphone släpptes redan i April 2018 och är först nu på väg till Sverige och det är synd helst med tanke på att Xiaomi redan har lanserat en uppföljare som förstås är en uppgradering.
Xiaomi Black Shark är en bra men väldigt nichad produkt som inte passar alla konsumenter och det medför att den inte är så intressant för majoriteten av svenskarna. Men om du är en riktig gamer kan den vara ett utmärkt alternativ.
Prislappen landar runt 5990 kronor och det är ett saftigt pris men det är trots allt en mobiltelefon med topp specifikationer och som sådan är den förstås inte så dyr.
Klart är att tillverkaren Xiaomi är en stor mobil tillverkare internationellt även om de inte är så kända här i landet och det är en garant för bra kvalitet. Deras mobiltelefoner håller en hög lägsta nivå.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.