Sony Xperia XZ3. En underskattad toppmodell.


Sony Xperia XZ3 är en underskattad flaggskepps mobil som många konsumenter missar som alternativ när de letar efter sin nästa mobiltelefon. Det är synd eftersom den har en hel del positiva fördelar.
Designmässigt har den en mer avrundad design jämfört med tidigare års Sony modeller med sina avrundade långsidor och baksida.  Displayen har även den likt Samsungs mobiler krökta kanter men de är här mer avrundade. Denna smartphone består av en kombination av olika material som glas, plast och metall. Med andra ord samma materialval som majoriteten av alla mobil tillverkare har satsat på de senaste åren.
Sony Xperia XZ3 är IP-68 Certifierad vilket innebär att den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Telefonens fingeravtrycksläsare sitter placerad på telefonens baksida tillsammans med den ensamma,  bakre kameralinsen.
Naturligtvis har den en modern USB Typ C port.


Den här mobiltelefonen har en AMOLED display på 6 tum med 1440×2880 pixlar så pixeltätheten blir otroliga 537 ppi (pixlar per tum). Detta är en fantastiskt skarp display med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel och den har bildförhållandet 18:9. Det medför att den är en utmärkt multimedia enhet lämpad för filmtittande och mobil spelande.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,7 GHz samt ett RAM minne på 4 GB. Internminnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 512 GB.
Sony Xperia XZ3 har fullt tillräckligt med utrymme för att passa de flesta användare. Man behöver minst 32 GB i inbyggt minne för att utan problem kunna behålla samma smartphone i minst två år. Ett internminne fylls upp oavsett om du brukar installera appar eller inte så ett inbyggt minne på till exempel 16 GB blir fullt otroligt fort.
Batteriet är på 3300 mAh och det är en godkänd batteristorlek med tanke på den skarpa skärmen och den kraftfulla processorn. Batteriet stödjer snabbladdning via Power Delivery.
Den framåtriktade kameran är på 13 Megapixlar och har en vidvinkel lins medans den ensamma bakre huvudkameran är på 19 Megapixlar och har PDAF, laser autofokus och LED blixt.
Ovanligt nog har den här mobiltelefonen alltså inte dubbla bakre kameralinser vilket nu är så pass populärt att nästan samtliga toppmodeller har minst tre kameralinser. Sony vågar gå sin egen väg utan att snegla på andra tillverkares likvärdiga produkter och det är ju bara bra. Naturligtvis håller kamerorna den vanliga höga kamera kvalitet vi är vana från Sony.
Sony Xperia XZ3 har stereo högtalare med 24 bitars ljud samt en funktion som Sony kallar Dynamik vibration system som gör det möjligt att telefonen vibrerar i takt med musiken du lyssnar på, ljudet från filmen du streamar eller ljudet från det mobil spel du spelar.
En Sony Xperia XZ3 har en prislapp från 7495 kr.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.