Månadens fynd (November 2018).


Xiaomi Mi A2 Lite är en budgetmobil med fullt godkänd prestanda och funktioner. Den är huvudsakligen konstruerad av metall men det finns även inslag av plast på baksidans övre och undre del. Detta för att förbättra signalen när man ringer eller får telefonsamtal.
Mi A2 Lite har en stor display som täcker större delen av framsidan men den har fortfarande både en ganska stor panna och haka så det går att märka att det här är en något billigare smartphone.
Inslaget av plast drar ner intrycket av mobiltelefonen något men det är ändå en mindre negativ detalj som går att förbise med prislappen i åtanke.
Xiaomi Mi A2 Lite har också den gamla microUSB porten istället för den mer moderna USB Typ C porten och det kan kännas lite synd men samtidigt är det många konsumenter som inte ännu har gått över till USB Typ C.


Displayen är en LCD display på 5,8 tum med 1080×2280 pixlar och pixeltätheten landar på 432 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 18:9 och displayen täcker 79 procent av fronten av telefonen.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz samt har ett RAM minne på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 64 GB och det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Det finns alltså tillräckligt med utrymme i mobilen.
Operativsystemet är Android 8.1 Oreo och på grund av att detta är en Android One enhet kommer den med ett rent operativsystem och är garanterad uppdateringar av detsamma i minst två år.
Batteriet är på 4000 mAh och det är en utmärkt batteristorlek med tanke på skärmens storlek och processorns styrka.
Den främre kameralinsen är på 5 Megapixlar och de dubbla bakre huvudkamerorna är på 12 och 5 Megapixlar varav den senare är en djupsensor. Kameralinserna har PDAF och LED blixt. Kamerorna ger fina bilder vid bra ljusförhållanden men bilder tas lite långsammare än vanligt.
En fördel med denna smartphone är att den faktiskt har ett hörlursuttag och den finner du i telefonens underkant.
Priset är förmodligen den allra största fôrdelen då den har ett pris på 2190 kr och för pengarna får du en duglig mobiltelefon som klarar av vanligt användande utan problem.
Det är Inet, Proshop, Netonnet och CDON som säljer mobilen för det priset.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.