Månadens klassiker.


LG G3 var den första flaggskepps mobilen med en QHD display och den hade en unik design med samtliga fysiska knappar på baksidan. Det sitter alltså varken knappar på långsidorna eller i fronten.
Själva mobiltelefonen var konstruerad av plast men en plast som hade gjorts att likna borstad metall och det förhöjde intrycket av telefonen. Att den var byggd av plast gav möjligheten att ta bort bakstycket för att enkelt kunna byta ut batteriet som alltså inte var inbyggt. Baksidan var avrundad för att ge en skön känsla i handen när man höll i mobilen och displayen nådde långt ut på långsidornas kanter på ett numera modernt sätt. Uppåt och nedåt hade den dock både panna och haka.
LG G3 släpptes till försäljning i Juni 2014 och var en mindre succé för tillverkaren LG och den fick många positiva recensioner.


Displayen var på 5,5 tum och det rörde sig om en LCD display med 1440×2560 pixlar så pixeltätheten landade på hela 538 ppi (pixlar per tum). Detta anses fortfarande 2018 vara en rejält skarp display. Skärmen skyddas av Gorilla Glas 3.
LG G3 har en fyrkärnig Snapdragon 801 processor på 2,5 GHz samt har ett RAM minne på 3 GB vilket var topp prestanda det år mobiltelefonen kom.
Det interna minnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Den främre kameralinsen är på endast 2,1 Megapixlar och på baksidan sitter en kameralins på 13 Megapixlar med optisk bildstabilisator, PDAF och laser autofokus. Det finns även dubbla LED blixtar och kameran där bak ger bra bilder vid bra ljusförhållanden.
Batteriet är på 3000 mAh och stödjer trådlös laddning vilket är en stor fördel.
I mobilens underkant sitter en microSD port som ju var den moderna standarden för fyra år sedan.
Jag ägde själv en guldfärgad LG G3 när det begav sig och jag var alltid väldigt förtjust i den. Jag tyckte om designen och byggkvaliteten samtidigt som den hade extremt bra specifikationer. Den fanns också i en stilig silverfärg.
Om man lyckas hitta ett välbehållet exemplar skulle telefonen lätt fortfarande duga för en person som ändå mest använder sin mobiltelefon för att ringa samtal.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.