Blackberry Motion


Blackberry Motion är en budgetmobil i mellansegmentet från 2017 med huvudsaklig inriktning mot personer som arbetar på kontor. Det är en effektiv och säker mobiltelefon som skulle passa som ett företags eller organisations arbetsmobil.
Telefonen har kanter av metall men baksidan är av plast och den har en rektangulär design med plana kanter och lätt avrundade hörn. Dess design visar tydligt vilken typ av telefon det här egentligen är men fördelen med denna jämfört med till exempel Blackberry Key2 är att den här även passar privatpersoner vilket Key2 inte riktigt gör på grund av sin lilla display och sitt tangentbord.
En positiv detalj är att denna smartphone har en IP-67 Certifiering så den är vattentät och tål att vistas på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter och det innebär att du utan problem kan använda din mobiltelefon ute i regnet till exempel.
Blackberry Motion har en fingeravtrycksläsare under displayen i fronten och den har Blackberrys logga.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C Port.


Displayen är en LCD display på 5,5 tum med 1080×1920 pixlar och pixeltätheten landar på 403 ppi (pixlar per tum).
En skarp display med andra ord.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Det inbyggda minnet är okej men med tanke på den här mobilens inriktning mot att vara ett effektivt arbetsverktyg med vilken man besvarar mail, läser och skriver olika dokument och så vidare känns det lite för snålt. Att den har plats för ett MicroSD kort var en nödvändighet.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz och det är en typ av processor som brukar sitta i budgetmobiler i mellanklass. Den är relativt kraftfull och väldigt effektiv men når inte ända upp till de kraftfulla processorer som sitter i toppmodellerna.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och den ensamma bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar och har PDAF och dubbla LED blixtar.
Kameralinserna ger godkända bilder vid bättre ljusförhållanden men hamnar inte i topp bland de bästa telefon kamerorna.
Batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0. Det stora batteriet i kombination med den svagare processorn ger en utmärkt batteritid på upp till två dagar.
Blackberry Motion är en bra mobiltelefon samtidigt som den är nichad mot affärsmän och det innebär att den inte säljs i fysika butiker så om du vill ha en behöver du beställa ett exemplar från någon svensk nätbutik som har den i sin produkt katalog.
Det du får är en budgetmobil i mellansegmentet med stort fokus på mobil säkerhet, tillverkaren själv brukar marknadsföra sig själv som att de har de säkraste Android mobilerna.
Operativsystemet är numera Android och Blackberry Motion kommer med Android 7.1 Nougat och det rör sig om en ganska ren version även om mobilen också kommer med Blackberrys egna applikationer.
En Blackberry Motion kostar runt 5400 kronor och det är en helt okej prissättning med tanke på vad du får även om det naturligtvis inte hade skadat ifall det hade varit lägre. Man kan lätt hitta billigare smartphones med likvärdig prestanda men de saknar då den mobila säkerheten och de appar med inriktning mot produktivitet denna smartphone har.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.