Umidigi A3


Umidigi A3, en billig import mobil från Kina som hamnar i budgetsegmentet.
I Kina existerar många små mobiltillverkare vars produkter håller en varierad kvalitet och som oftast har ett mer överkomligt pris och Umidigi är en av dessa.
Det kan vara en aning vanskligt att beställa en mobiltelefon från den typen av tillverkare på grund av att kvaliteten inte alltid når upp till våra förväntningar men det är mycket möjligt att hitta bra telefoner även här.
Umidigi A3 är en smartphone med kanter av metall och baksida av plast. Designmässigt liknar den många andra smartphones där ute, ingenting är unikt och mycket av inspirationen kommer tydligt från de senaste iPhone modellerna.
På baksidan sitter dubbla kameror och en fingeravtrycksläsare.



Umidigi A3 har en LCD display på 5,5 tum med 1440×720 pixlar så det är inte den skarpaste displayen på marknaden även om den duger för dig som ändå mest använder din mobiltelefon för att ringa samtal och surfa lite under dagen.
Displayen har bildförhållandet 18:9
RAM minnet är på 2 GB och det inbyggda minnet är på 16 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 128 GB. Internminnet är en aning för litet för de flesta användare eftersom det trots allt förbrukas minne också ifall du inte brukar installera appar. De förinstallerade applikationerna samt själva operativsystemet förbrukar minneskapacitet så att det efter en tids användning märks tydligt när man använder sin mobil. Den blir långsammare och laggar helt enkelt ofta.
Processorn är en fyrkärnig MediaTek MT6739 processor på 1,5 GHz och det rör sig om en svagare budget processor som alltså inte klarar av mer tekniskt avancerade mobil spel som till exempel PUBG.
UMIDIGI A3 passar bäst dig som är en lätt användare. Det vill säga du som inte tittar på streamad film, spelar mobil spel eller mer krävande arbetsuppgifter.
Batteriet är på 3300 mAh och det stödjer snabbladdning vilket är en fördel.
Batteristorleken är godkänd med tanke på den här mobiltelefonens prestanda.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och de dubbla bakre kameralinserna är på 12 respektive 5 Megapixlar och har Autofokus och dubbla LED blixtar.
Det operativsystem som kommer installerat är Android 8.1 Oreo och det är en ganska färsk version av systemet.
Mobilen går att låsa upp med Face Unlock eller med den bakre fingeravtryckläsaren.
UMIDIGI A3 kommer med ett billigt pris och en helt okej design samtidigt som den har tillräckligt bra specifikationer för att få ett godkänt flyt även om den knappast duger för Power users som använder sina mobiltelefoner till allt.
Om man vill ha en blir man tvungen att importera den från en utländsk nätbutik.
Hos till exempel GearBest kostar den för tillfället 777 kronor men tänk på att den svenska momsen och eventuella import avgifter tillkommer på priset så att det slutliga priset blir högre.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.