Nokia 8.1


Nokia 8.1 är en budgetmobil i mellansegmentet som lanseras nu i December 2018. Mobilen tillverkas av finska HMD Global som nu äger märket Nokia och det är ett företag som har producerat Nokia mobiler sedan 2016.
Telefonen har den vanliga kombinationen av material, det vill säga är av plast, metall och glas.
Den stora displayen har bildförhållandet 18:9 så skärmen täcker större delen av framsidan.
Fingeravtryckläsaren sitter på baksidan och i mobilens underkant sitter en USB Typ C Port. Denna smartphone är oerhört välkonstruerad och robust och är byggd som en tank.
Nokia 8.1 är en smartphone som har en mer lyxig design och godkänd prestanda och den riktar sig mot konsumenter som vill ha en bra mobil som hamnar relativt nära de dyra toppmodellerna men som inte vill eller kan betala dyrt för sin mobiltelefon. Det existerar många mobiler i den kategorin så konkurrensen är stenhård.


Displayen är en LCD display på 6,2 tum med 1080×2280 pixlar och pixeltätheten landar därmed på 408 ppi (pixlar per tum).
Skärmen är skarp och tydlig med bra färgåtergivning.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB samtidigt som minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 400 GB.
Det finns även bättre varianter med mer inbyggt minne men detta är basmodellen.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 710 processor på 2,2 GHz.
Processorn är ganska kraftfull men utan att kunna jämföras med till exempel en Snapdragon 845 processor som är en topp processor. Att spela lite mer tekniskt avancerade mobil spel fungerar dock helt okej. 700-serien är en helt ny serie av processorer som ska ligga strax över 600-serien när det gäller kraftfullhet och effektivitet.
Den främre kameralinsen är på 20 Megapixlar och den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har PDAF optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar och samtliga kameralinser har Carl Zeiss optik vilket borgar för en utmärkt kvalitet.
Det inbyggda batteriet är på 3500 mAh och stödjer snabbladdning.
HMD Global är väldigt bra på att ta fram välgjorda mobiltelefoner och precis som de flesta andra tillverkare har de modeller i samtliga kategorier. Allt från lågbudget mobiler till toppmodeller.
Ett eventuellt svenskt pris är okänt eftersom den här mobiltelefonen inte ännu har släppts på marknaden.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.