Honor 10


Honor 10 är till skillnad mot Honor 8X som jag tidigare har skrivit ett blogginlägg om en flaggskepps mobil så den har bättre prestanda och fler funktioner.
Designmässigt påminner de båda mobiltelefonerna om varandra med en stor display som täcker större delen av framsidan, baksida av plast men täckt av flera lager glas samt kanter av metall.
Den stora skillnaden är att Honor 10 har en fingeravtrycksläsare på framsidan under displayen och Honor 8X har sin på baksidan.
Honor 10 ser ut som en toppmodell vilket den också är och den är välkonstruerad samtidigt som den har en ellegant design och den har också allt man kan kräva av en flaggskepps mobil.
För ett par år sedan, när Honor först lanserade sina mobiltelefoner var detta ett populärt märke här i Sverige men det har nu förlorat lite av sin popularitet. Oklart varför. Kan en anledning vara att tillverkaren nästan helt har slutat marknadsföra sina smartphones?  Det är i vilket fall synd att vi påverkas så mycket av reklam och inte har koll på de alternativ som existerar och som oftast är båda billigare och lika bra som de från mer kända varumärkena.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C Port.


Displayen är en LCD display på 6 tum med 1080×2280 pixlar med bildförhållandet 19:9 och med en pixeltäthet på 432 ppi (pixlar per tum). Skärmen är skarp och tydlig och dess storlek gör den ytterst lämplig som en multimedia enhet på vilken du kan avnjuta till exempel Netflix eller Viaplay och den duger även gott och väl för mobilt spelande.
Telefonen har en åttakärnig Hisilicon Kirin 970 processor på 2,4 GHz och ett RAM minne på 4 GB. Internminnet är på 64 GB. Det finns även en bättre variant med ett inbyggt minne på 128 GB. Honor 10 har till och med en variant med ett RAM minne på 8 GB men den är svårare att få tag på.
Processorn är en kraftfull sådan så den klarar lätt av också mer avancerade och krävande arbetsuppgifter. Detta medför att denna smartphone passar perfekt för oss Power users som använder våra mobiler till allt.
Den främre kameralinsen är på 24 Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är på 16 respektive 24 Megapixlar och har PDAF, gyro-EIS och LED blixt. Samtliga är kameralinser av en utmärkt kvalitet vilka oftast ger väldigt fina bilder.
Batteriet är på 3400 mAh och stödjer snabbladdning vilket innebär att den laddar femtio procent fullt på tjugofyra minuter.
Honor som är ett dotterbolag till Huawei kommer med Android 8.1 Oreo men det rör sig tyvärr inte om en ren version på grund av att den här mobiltelefonen har Huaweis egna skinn EMUI 8.1 som försöker efterlikna Apples iOS. Operativsystemet är med andra ord ett som inte riktigt faller alla användare i smaken.
Om du kan bortse från det är Honor 10 trots allt en mycket bra mobiltelefon med topp prestanda och det till en lägre kostnad vilket alltid är en stor fördel. Man vill ju gärna få så mycket som möjligt för pengarna.
En Honor 10 kostar från 3990 kronor och det är ett bra pris för denna smartphone.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.