Samsung Galaxy A3 (2017).


Samsung likt majoriteten av alla mobiltillverkare tillverkar smartphones i flera kategorier från lågbudgetmobiler till toppmodeller. Det är bra att veta om att det finns flera olika kategorier och inte tro att alla mobiltelefoner har samma prestanda för att det är då man riskerar att köpa en mobil som inte duger för dina behov.
Samsung Galaxy A3 (2017) är en budgetmobil konstruerad av kombinationen metall, plast och glas likt många andra mobiltelefoner numera.
Displayen som har bildförhållandet 16:9 är liten och det ger en mer kompakt mobil.
Det är en budgetmobil med en IP-68 Certifiering så den är vattentät och tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter och den har även en fingeravtrycksläsare samt en USB Typ C Port. Fingeravtryckläsaren sitter under displayen.
Detta är med andra ord en budgetmobil med flera fördelar men samtidigt kostar den lite mer vilket är en nackdel.



Displayen är en AMOLED display på 4,7 tum med 720×1280 pixlar och pixeltätheten landar därmed på 312 ppi (pixlar per tum). Skärmen är inte den skarpaste displayen på marknaden men den kan duga för dig som ändå mest använder din mobiltelefon till att ringa samtal och surfa lite lätt under dagen.
Processorn är en åttakärnig Exynos 7870 Octa processor på 1,6 GHz och det innebär att det är en svagare budget processor som inte riktigt klarar av till exempel mobilt spelande av mer krävande mobil spel som till exempel PUBG eller Hero Hunters.
RAM minnet är på 2 GB och det inbyggda minnet är på 16 GB vilket ger en smartphone med på gränsen till för lite internminne. Med så lite internminne kan man knappast ladda ned många applikationer och även om du inte skulle ladda ned en enda app kommer utrymmet fyllas upp kvickt. Alla telefoner har nämligen förinstallerade applikationerna och dessa uppdateras och då det sker försvinner minneskapacitet varje gång.
Det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB och om du investerar i ett sådant får du en aning mer plats i din mobil.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har Autofokus och LED blixt. De kan ge godkända bilder vid bättre ljusförhållanden men detta är en budgetmobil så räkna inte med toppklass när det gäller de bilder som du tar.
Batteriet är på 2350 mAh och den batteristorleken må vara godtagbar med tanke på denna smartphones skärmstorlek och svagare specifikationer. En mer kraftfull mobil med en stor display drar mer ström och behöver därför ett betydligt större batteri för att fungera bra.
En Samsung Galaxy A3 (2017) kostar 3090 kronor hos CDON när det här inlägget skrevs och det priset är enligt min åsikt för högt med tanke på vad du får för pengarna.
Om du hittar telefonen för femhundra kronor mindre är det en mer lämplig prissättning. För 3000 kronor kan man nämligen hitta en smartphone med bättre specifikationer.
När man letar efter en ny smartphone är det viktigt att inte beställa en på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din mobiltelefon. Jämför olika telefoner och kom fram till vilken som passar just dig bäst.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.