Honor 8X


Honor 8X är en budgetmobil i mellansegmentet som har en relativt kraftfull processor och är en välkonstuerad smartphone. Den har dubbla bakre kameralinser, en fingeravtrycksläsare samt är byggd av plast, glas och metall. De flera lager glas som täcker baksidan ger en blänkande och tjusig baksida som många verkar tycka om. Både baksidan och framsidan är helt plana men hörnen är avrundade på ett fint sätt. Detta är en ellegant, lyxig smartphone.
Displayen är stor och täcker 84 procent av fronten vilket gör telefonen till en utmärkt multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film eller spela mobil spel.
Tråkigt nog har den en microUSB porten istället för den mer moderna USB Typ C Porten och denna sitter i mobilens underkant.


Honor 8X har en LCD display på 6,5 tum med 1080×2340 pixlar så pixeltätheten blir 397 ppi (pixlar per tum).
Bildförhållandet är 18:5 och displayen skyddas av Gorilla Glas 3.
Den stora skärmen medför att mobiltelefonen blir ganska stor så den passar inte er med små händer eller er som gärna vill använda sin mobil med enhandsfattnig.
För mig personligen är det viktigare med en större display på grund av att jag använder mina smartphones för att titta på streamad film, YouTube och spela mobil spel och dessutom blir det lättare att se vad som finns på skärmen när man till exempel surfar på nätet.
Honor 8X drivs av en åttakärnig Hisilicon Kirin 710 processor på 2,2 GHz och har ett RAM minne på 4 GB. Internminnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 400 GB.
Det finns även två bättre varianter med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 64 eller hela 128 GB.
Ganska bra prestanda alltså även om Honor 8X inte når upp till flaggskepps standard men man får ju det man betalar för så man kan inte förvänta sig topp specifikationer för det här priset.
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar och är en vidvinkel lins medans de dubbla bakre kamerorna är på 20 respektive 2 Megapixlar och har PDAF samt LED blixt. Kameran på 2 Megapixlar är en djupsensor som hjälper huvudkameran att ge fina bilder.
Batteriet är på 3750 mAh och det är en bra batteristorlek med tanke på den här mobiltelefonens prestanda.
Operativsystemet är Android 8.1 Oreo men med Huaweis skinn EMUI 8.2.
Ja Honor är ett dotterbolag till Huawei och har inriktningen att ta fram mobiltelefoner med konkurrenskraftiga priser men ändå erbjuda en fin design och tillräckligt kraftfull prestanda för den vanliga användaren.
Honor 8X finns i färgerna svart, rött och blått och kostar runt 3000 kronor och det priset gäller den variant som har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB. För pengarna man spenderar får man en väldigt bra mobiltelefon.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.