Nokia 5.1 Plus


Nokia 5.1 Plus är en budgetmobil i mellansegmentet som har godkänd prestanda och design. Den stora fördelen med denna smartphone är att det är en Android One mobil vilket innebär att den har ett rent operativsystem utan tillverkarens skinn och är garanterad uppdateringar av systemet i minst två år. Med skinn menas de funktioner och förändringar i systemet en tillverkare gör för att ge en annan upplevelse av telefonen än deras konkurrenter.
Nokia 5.1 Plus är konstruerad av en kombination av plast och glas. Baksidan är av plast som har täckts av flera lager glas och kanterna är också av plast. Displayen följer årets trend och är stor och täcker större delen av framsidan av telefonen.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port och på baksidan sitter en fingeravtrycksläsare.


Den här budgetmobilen i mellansegmentet har en LCD display på 6 tum med 720×1520 pixlar så pixeltätheten blir 287 ppi (pixlar per tum). Displayen är alltså inte så super skarp men den kan duga ändå om du inte har allt för höga krav. Displayen har bildförhållandet 18:9.
Nokia 5.1 Plus är en Android One mobil och kommer med Android 8.1 Oreo förinstallerat och det rör sig med andra ord om en ren version av systemet.
Processorn är en åttakärnig MediaTek MT6771 Helio P60 processor på 2 GHz.
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 400 GB.
Det finns även en bättre variant med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB.
Specifikationerna ger en bra mobiltelefon som passar dig som mest använder sin mobiltelefon för att ringa samtal, skicka sms, surfa lite lätt samt kanske någon gång ibland spela enklare mobil spel som inte kräver topp prestanda för att ge ett bra flyt.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter dubbla kameralinser på 13 respektive 5 Megapixlar med PDAF och LED blixt. Kameran på 5 Megapixlar är en djupsensor som endast är där för att accistera huvudkameran för att ge skarpare bilder.
Det inbyggda batteriet är på 3069 mAh och det är en okej batteristorleken med tanke på prestanda och displayens kvalitet.
Nokia 5.1 Plus är en budgetmobil som är svår att få tag i här i Sverige eftersom det är få butiker som säljer mobilen. Priset hamnar dock runt 2700 kronor.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.