Xiaomi Redmi Note 5


Xiaomi Redmi Note 5 är en budgetmobil i mellansegmentet som är konstruerad av plast och metall. Nästan hela baksidan är av metall men längst upp och längst ner finns smala remsor av plast och detta drar ned intrycket av mobiltelefonen. Den här typen av mobiltelefoner köper man inte på grund av dess unika design utan för den prestanda de erbjuder för en lägre kostnad.
Xiaomi Redmi Note 5 har en stor display, bakre fingeravtryckläsare samt dubbla bakre kameror.
Den har dessutom en relativt kraftfull och snabb processor och fullt tillräckligt med utrymme och blir därmed en bra deal för dig som har en tajt ekonomi men ändå vill äga en bra smartphone.
Priset hos svenska Mi Store är på 2390 kronor och det är ett bra pris med tanke på vad man får för pengarna.


Displayen är en stor display på 6 tum med 1080×2160 pixlar och det rör sig om en LCD display med bildförhållandet 18:9. Pixeltätheten landar på 403 ppi (pixlar per tum) så det är en skarp display med bra färgåtergivning lämpad för att titta på streamad film eller spela mobil spel på. Skärmen täcker dock inte riktigt hela framsidan utan telefonen har både panna och haka.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz och RAM minnet är på 4 GB. Internminnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till hela 128 GB.
Ett MicroSd kort är ett billigt och enkelt sätt att få mer utrymme i sin mobil och det är alltid en fördel när möjligheten finns.
Den främre kameralinsen är på 5 Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är på 12 respektive 5 Megapixlar där den senare är en djupsensor. Här finns PDAF och dubbla LED blixtar.
Den främre kameralinsen är på hela 20 Megapixlar och har LED blixt.
Batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 2.0.
Ett stort batteri som låter din mobiltelefon hålla igång längre mellan laddningarna är naturligtvis alltid bra och att det går att fylla upp batteriet på kort tid är även det positivt.
Operativsystemet är Android 8.1 Oreo men med Xiaomis egna skinn MIUI 10 så det är med andra ord inte ett rent system och det är lite av en nackdel. För mycket funktioner tynger ner systemet med tiden och det kan leda till en seg och långsam mobiltelefon.
Detta gäller de allra flesta telefoner, även de med ett rent operativsystem men det tar längre tid för de mobilerna att sega ner sig.
En Xiaomi Redmi Note 5 är en väldigt bra smartphone för sitt pris.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.