LG G6. Årets mobil deal!


LG G6 är en toppmodell från tidigt 2017 som numera kostar så lite som 2990 kronor. Den kostar alltså till och med mindre än moderna flaggskepps dödare. Det vill säga som är mobiltelefoner med samma eller likvärdig prestanda som flaggskepps mobiler men som har ett betydligt lägre pris än dessa. Att en helt nytt exemplar av LG G6 har ett lägre pris är oerhört imponerande och gör telefonen till ett utmärkt alternativ för oss som vill ha så bra specifikationer och design som möjligt till en så låg kostnad som möjligt.
Den här mobiltelefonen är en väldigt bra mobil med en mer premium design, den är konstruerad av plast, metall och glas likt många andra av dagens smartphones och byggkvaliteten är mycket bra. Detta är en robust telefon.
På framsidan sitter en stor display med bildförhållandet 18:9 och på baksidan av glas sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtrycksläsare.
I mobilens överkant finns ett hörlursuttag, något som har blivit ovanligt förekommande hos dagens smartphones och i underkant sitter en USB Typ C Port.
LG G6 är både IP-68 Certifierad och har en MIL-STD 810G certifiering så den är vattentät och tål något tuffare tag. Telefonen överlever ett tapp på flera meters höjd vilket är en stor fördel.


Displayen är en stor LCD display på 5,7 tum med bildförhållandet 18:9 så skärmen är mer långsmal vilket ger en mindre bred mobiltelefon än den annars skulle ha varit. Displayen har 1440 × 2880 pixlar så pixeltätheten landar på hela 564 ppi (pixlar per tum). Det rör sig med andra ord om en extremt skarp display som dessutom har en utmärkt färgåtergivning.
RAM minnet är på 4 GB och den modell som kostar 2990 kronor har ett inbyggt minne på 32 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 525 GB. Det existerar även en bättre variant med ett internminne på 128 GB men den kostar naturligtvis mer.
Nu kommer vi till den här mobiltelefonens största nackdel och det är processorn som visserligen är en kraftfull och snabb sådan men den råkar vara två år gammal eftersom LG 2017 valde att montera in fjolårets topp processor istället för att vänta in den nya.
Processorn är en fyrkärnig Snapdragon 821 processor på 2,4 GHz.
En kraftfull processor som denna ger ett fantastiskt flyt i systemet och att mobil spelande blir en trevlig upplevelse i motsats till en seg och långsam historia.
Om du inte är en Power user använder din mobiltelefon till allt behöver du egentligen inte en toppmodell utan skulle lätt klara dig med till exempel en mobiltelefon i mellansegmentet. Det är hur du använder din mobil som avgör vilken typ av telefon som passar dig bäst. Varför spendera mycket pengar på din mobiltelefon ifall du ändå mest använder den för att ringa samtal?
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning. I vissa regioner av världen har den även trådlös laddning men vi i Europa får klara oss utan den funktionen tyvärr.
Batteristorleken är godkänd med tanke på specifikationerna och displayens storlek och kvalitet.
Den främre kameralinsen är på 5 Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är på 13 Megapixlar men den ena är en vidvinkel lins och det innebär att man kan ta intressanta bilder med dessa kameror. De har optisk bildstabilisator, PDAF samt dubbla LED blixtar och ger bilder av hög kvalitet som sig bör med en flaggskepps mobil.
Operativsystemet är Android 8.0 Oreo men med tillverkarens egna skinn.
LG G6 var grymt underskattad när den lanserades och den är ofta förbisedd som alternativ när personer letar efter en ny smartphone och det är tråkigt på grund av att den är en så pass fantastisk mobil med många fördelar. En del konsumenter har till och med inte insett att de allra flesta mobil tillverkare faktiskt också har flaggskepps mobiler i sitt sortiment och att dessa ofta hamnar på samma nivå som de mer kända tillverkarnas motsvarigheter.
Det är en oerhört bra deal när man beställer en LG G6. Om du har 3000 kronor att spendera på din nästa mobil så rekommenderar jag definitivt att du köper en LG G6. För de pengarna skulle du istället få en budgetmobil i mellansegmentet och det innebär en svagare prestanda, förmodligen en sämre kamerakvalitet och färre funktioner och kanske en inte fullt lika lyxig design.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.