Månadens fynd (Januari 2019).


En Samsung Galaxy S8 har just nu ett kampanjpris på 4189 kronor hos Webhallen och den säljs även hos CyberPhoto för samma pris och det är ett bra pris för en toppmodell. Det är visserligen en flaggskepps mobil från 2017 men du får ändå en ganska färsk topp processor och en fin design för en billigare kostnad.
En flaggskepps mobil är ju det bästa en mobiltillverkare har att erbjuda när det gäller prestanda och funktioner just det år mobiltelefonen släpps.  Om du är en person som använder din smartphone till allt är det ju endast en flaggskepps mobil eller en bra budgetmobil i övre mellansegmentet som duger. Det är hur du använder din mobiltelefon som avgör vilken typ av mobiltelefon som passar just dig.
Samsung Galaxy S8 har den nu så vanliga kombinationen av metall, plast och glas.
Kanterna är av metall och baksidan av plast som har täckts av flera lager glas.
Displayen är stor med bildförhållandet 18:5.
Telefonen är IP-68 Certifierad så den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Fingeravtrycksläsaren sitter på baksidan och i underkant sitter en USB Typ C Port.


Displayen är en AMOLED display på 5,8 tum med 1440×2960 pixlar och pixeltätheten landar på 570 ppi (pixlar per tum) vilket innebär att mobilen har en superskarp display.  Skärmen har Always On funktion så det är möjligt att se tid, datum och notifikationer på en i övrigt släckt display.
En stor display med bra skärpa och färgåtergivning medför att en mobil blir en utmärkt multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film från till exempel Netflix och Viaplay.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 512 GB.
Processorn är en åttakärnig Exynos 8895 Octa processor på 2,3 GHz och detta är en mycket kraftfull processor som klarar av till och med de mest krävande arbetsuppgifter utan problem.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och har Autofokus. Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har optisk bildstabilisator, dubbel pixel PDAF samt LED blixt. Kamerorna ger fantastiska bilder vid bättre ljusförhållanden.
Samsungs toppmodeller har alltid kameror av toppklass.
Telefonen går att låsa upp med både Face Unlock och med fingeravtrycksläsare.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning och trådlös laddning vilket är två fördelar.
Batteristorleken känns något för liten med tanke på displayens storlek och kvalitet och den snabba processorn kräver även den mer energi för att hålla igång. Storleken är okej men det hade inte skadat ifall det hade varit större.
Samsung Galaxy S8 har en bakre fingeravtryckläsare som tyvärr är placerad lite för nära den bakre kameralinsen och det gör att risken att kladda ned linsen blir ganska stor då man av misstag kan råka sätta fingret på denna när man vill låsa upp sin smartphone.
Bixby som är Samsungs egna assistent har en egen dedikerad knapp på mobilens långsida.
Operativsystem är Android 7.0 Nougat men är uppdaterbar till Android 8.0 Oreo. Samsung kör inte med ett rent operativsystem så den har deras egna skinn som ett lager över Android och det kan för vissa vara en liten nackdel.
En Samsung Galaxy S8 är numera en bra deal på grund av att priset har gått ner och om du vill ha mer för dina pengar är den ett bra alternativ även om det finns ändå bättre alternativ ifall du inte absolut måste ha en mobiltelefon från Samsung.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.