Xiaomi Mi 8


Xiaomi Mi 8 är en flaggskepps mobil från 2018 och eftersom det rör sig om en modern toppmodell har den allt man kan kräva av den sortens mobiler.
Designmässigt är den konstruerad av den vanliga kombinationen av material. Det vill säga plast, metall och glas med en baksida täckt av flera lager glas och kanter av aluminium.
Mobilen har en USB Typ C Port men saknar hörlursuttag något som har blivit allt mer vanligt nu för tiden.
Här finns också Face Unlock samt en bakre fingeravtryckläsare som är två fördelar som underlättar i vardagen när det gäller säkerheten.
Om du vill ha en mobiltelefon med topp prestanda men inte betala dyrt för den är Xiaomis flaggskepps mobiler ofta ett bra alternativ.



Displayen är en AMOLED display på 6,2 tum med 1080×2248 pixlar så pixeltätheten blir på 402 ppi (pixlar per tum).
Displayen är skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och den stora skärmen medför att mobilen blir en riktigt bra multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film eller spela mobil spel.
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 5.
RAM minnet är på 6 GB och det inbyggda minnet är på 64 GB hos basmodellen. Det finns även två bättre varianter med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB och upp till 256 GB.
Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten går inte att utöka.
Xiaomi Mi 8 har en Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz och det är en åttakärnig sådan. Den här mobiltelefonen har med andra ord en ny topp processor med mycket kraft så den klarar lätt av till och med mer krävande arbetsuppgifter.
Den främre kameralinsen är på hela 20 Megapixlar och de dubbla bakre kameralinserna på 12 Megapixlar har optisk bildstabilisator, PDAF, optisk zoom samt dubbla LED blixtar. Naturligtvis ger de fina bilder vid bättre ljusförhållanden och håller en hög kvalitet. Detta är ju trots allt en toppmodell.
Batteriet är på 3400 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 4.0+.
Operativsystemet är Android 8.1 Oreo men med Xiaomis egna skinn MIUI 9.5 så telefonen kommer alltså inte med ett rent system vilket många föredrar.
Xiaomi storsatsar på Europa och många av deras mobiltelefoner säljs officiellt här i Sverige så de är lätta att få tag på nu för tiden. Det är inte så många som känner till det och därmed missar man de billigare alternativen som finns.
Xiaomi Mi 8 kostar från 4590 kronor och det är ett bra pris för en helt ny smartphone från 2018. Det är klart att du om du letar bland förra årets toppmodeller kan komma billigare undan.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.