Xiaomi Mi Play


Xiaomi Mi Play är en helt ny smartphone i mellansegmentet som precis har lanserats i hemlandet Kina och det rör sig om den första mobiltelefonen i Xiaomis nya Play serie som är tänkt att konkurrera med Honors Play serie. Det vill säga mobiltelefoner som erbjuder stabil, bra prestanda till överkomliga priser.
Den har en tårformad notch i överkant av den stora skärmen som når långt ut på telefonens kanter. Där i notchen sitter den främre kameralinsen.
Kanterna består av metall och baksidan är av plast som har täckts av flera lager reflekterande glas. På baksidan sitter dubbla kameralinser i en lodrät position i det övre vänstra hörnet och här på bakstycket finns även en bakre fingeravtryckläsare.
Xiaomi Mi Play har alltså den så populära design som är så vanlig för 2018 och det innebär att den inte har en design som sticker ut lite i mängden av mobiltelefoner och det är förstås en nackdel.
I telefonens underkant sitter den moderna USB Typ C Porten.


Displayen har bildförhållandet 19:9 och är på nästan 6 tum med 1080×2280 pixlar. Denna display har därmed en pixeltäthet på  432 ppi (pixlar per tum).
En stor, skarp display medför att mobilen blir en utmärkt multimedia enhet lämplig för både filmtittande och spelande.
Processorn är en MediaTek Helio P35 processor på 2,3 GHz och RAM minnet är på 4 GB med ett inbyggt minne på 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB så det finns gott om plats i den här mobilen vilket alltid är en stor fördel. Processorn är en färsk budget processor med åtta kärnor och den typen av processorer ger absolut inte samma kraft och energi som en topp processor och det bör man alltid vara medveten om när man beställer en billigare mobil i budgetsegmentet.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är på 12 respektive 2 Megapixlar där den senast nämnda är en djupsensor som är där för att assistera huvudkameran att ge finare bilder.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och det är en aning för litet med tanke på den större, skarpa displayen och den ganska kraftfulla processorn men batteristorleken är trots detta okej men det hade inte skadat ifall det hade varit ett batteri på till exempel 3500 mAh istället.
Operativsystemet som kommer installerat är Android 8.1 Oreo men med Xiaomis egna skinn. Mobiltelefonen har med andra ord inte ett rent operativsystem och det är något som många vill ha på grund av att mobiler då inte blir långsammare på endast ett par år utan systemet flyter på under längre tid. Detta eftersom det inte finns så många extra inställningar och funktioner som tynger ner det hela mer och mer med tiden. Xiaomi Mi Play har MIU 10 som ett lager över Android.
Om Xiaomi Mi Play kommer att säljas officiellt här i Sverige är inte ännu känt. Det är långt ifrån alla smartphones som faktiskt når den svenska marknaden och det existerar många mobil tillverkare som de flesta svenskar aldrig har hört talas om och kanske Xiaomi är en av dessa.
Det vore i så fall synd eftersom Xiaomi är en av världens största tillverkare av mobiltelefoner och annan elektronik och deras produkter håller många gånger lägre priser än konkurrenternas likvärdiga produkter. För mig personligen är det bra att få så mycket som möjligt för pengarna och då blir mobiltelefoner av den här sorten väldigt intressant.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.