Astro Slider 5G Transformer


Astro Slide 5G Transformer är något väldigt unikt på smartphone marknaden.
Den är nämligen en hybrid mellan en mobiltelefon och mini dator.
När man glider ut den övre delen av telefonen får man tillgång till ett fysiskt QWERTY tangentbord så att man kan använda enheten som en kompakt dator i fickformat.
Mobiltelefonen har en stor display med ganska tunna ramar runt om men hakan är lite tjockare.
Den här mobilen är på grund av sin unika konstruktion inte direkt tunn med sin tjocklek på 15 mm men det är ett pris man får betala ifall man vill ha en mer allsidig smartphone.
Telefonen har stereo högtalare, hörlursuttag samt en fingeravtrycksläsare som sitter under displayens yta.
Astro Slide 5G Transformer har stöd för dubbla operativsystem och dessa är Android 10 och Linux OS.


Displayen är en LCD display på 6,5 tum med 1080×2340 pixlar.
Processorn är en åttakärnig MediaTek MT6889 processor på 2,6 GHz och ett RAM minne på 6 GB.
Internminnet är på hela 128 GB och det finns plats för ett minneskort ifall man skulle vilja utöka minneskapaciteten ytterligare.
Processorn är en typisk budgetprocessor som brukar användas i budgetmobiler i mellansegmentet så detta är alltså inte någon flaggskepps mobil. Men den här mobilen är mer täkt att vara ett administrativt verktyg och sådana klarar sig med betydligt svagare prestanda än vad den här telefonen har. Det är ju inte meningen att man ska spela tekniskt krävande mobilspel på den här mobilen.
Selfie kameran är på 5 Megapixlar och på baksidan sitter en ensam kameralins på 48 Megapixlar med LED blixt.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning och trådlös laddning. Enligt tillverkaren Planet Computer klarar mobiltelefonen minst en dag på en laddning.
Nu när Blackberry definitivt ser ut att ha lagt ner sin mobiltillverkning har den här typen av mobiltelefoner få konkurrenter och det finns förmodligen en marknad då en smartphone med tangentbord är ett fantastiskt arbetsredskap. Att skriva och redigera dokument, skriva och läsa e-post och dylikt administrativt arbete underlättas med hjälp av denna hybrid mobil. Det är perfekt för personer som reser runt i sitt arbete eftersom man på det här sättet har kontoret i fickan.
Som framgår av telefonens namn är den en 5G mobil så den följer utvecklingen inom mobiltelefoner på ett bra sätt och ligger på så sätt i framkant av den tekniska utvecklingen.
Det som kan ligga denna smartphone i fatet, det vill säga vara en mindre nackdel är att den är framtagen i av en liten, okänd tillverkare. Långt ifrån alla konsumenter vågar testa produkter från företag de aldrig har hört talas om.
Den internationella försäljningen av Astro Slide 5G Transformer är planerad till Mars 2021 och priset ska enligt vissa uppgifter landa på 6760 kronor.

















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?