Fortnite Mobile


Fortnite Battle Royale var ett bra spel till konsol men det har blivit ännu bättre efter att den mobila versionen har släppts. Detta på grund av att spelare nu har möjlighet att spela spelet vartän de befinner sig.
Spelmekaniken är väldigt genomtänkt och det ger ett utmärkt flyt i spelet vilket är en av anledningarna till dess popularitet.
Grafiken med dess fokus på detaljer imponerar och förhöjer upplevelsen ytterligare. Det har en förvånansvärt likvärdig grafik kvalitet som motsvarande spel till konsol och PC samtidigt som känslan när man spelar också är snarlik.
Mobilspel rent generellt och mobilversioner av konsol spel i allmänhet fungerar vanligtvis inte fullt lika väl som på andra plattformar. Detta beror förstås på att mobiltelefoner inte har samma mängd utrymme eller fullt ut samma kraft som en spelkonsol och en dator.
När det gäller just Fortnite har Epic klarat av att ta fram ett väldigt bra mobilspel som fungerar extremt bra även på mobilen och det lär vara en av anledningarna till att det är ett så populärt spel.
Det finns tre stora nackdelar med Fortnite till mobilen vilket jag återkommer till längre ned i texten.


Fortnite är ett Battle Royale spel som går ut på att vara ensam överlevare i en spelomgång.
Varje spelomgång börjar med att flera spelares karaktärer befinner sig i ett flygplan som flyger över en ö med olika miljöer. När som helst under flygningen kan spelarens figur hoppa fallskärm ut ur flygplanet och börja sin kamp för herravälde över ön. Man letar runt i byggnader efter vapen och annat materiel för att när man stöter på andra spelare börja att strida mot varandra.
Man spelar online mot andra spelare.
Samtliga Battle Royale spel är utformade på samma sätt så man vet vad man har att förvänta sig.
Fördelarna med Fortnite är att det är roligt och spännande att spela. Man fördriver tiden på ett underhållande sätt.
Det här spelet går inte att installera från PlayStore på grund av att utvecklaren Epic tycker att Googles avgifter är för dyra. Spelutvecklare som vill finnas i PlayStore är nämligen tvungna att betala för privilegiet och det vill Epic undvika och det löser de genom att man kan ladda ner spelet från utvecklarens egna hemsida. Ett litet tips om du vill ha spelat. Tanka av säkerhetsskäl endast ner Fortnite från Epics sida på nätet och undvik alla andra sidor som påstår sig ha spelet. Risk för att man laddar ner virus istället för spelet. Mobilspel och nytto appar är kontrollerade av Google på PlayStore till skillnad mot de som existerar på nätet.
Nu vill jag ta upp tre nackdelar med Fortnite Mobile.
För det första saknar många smartphones stöd för att ens installera spelet och orsaken är att det är så oerhört tekniskt krävande att en majoritet av mobiler inte klarar av att köra spelet. Jag lyckades installera Fortnite på min Xiaomi Redmi Note 7 (budgetmobil i mellansegmentet) men varnas varje gång jag startar spelet för att min telefon saknar stöd och att spelet kanske inte kommer att fungera som det är tänkt.
Det är synd att Epic inte har satsat på att ta fram ett spel som så många som möjligt kan spela men de verkar ändå inte sakna spelare. Tänk bara hur många fler som skulle spela spelet ifall de faktiskt hade möjlighet till det? Jag skulle gärna spendera många timmar med Fortnite till mobiltelefonen men det är trist nog inte möjligt.
För det andra tar det upp så otroligt mycket utrymme från internminnet att det kan leda till bekymmer för de med en mindre mängd inbyggt minne. Fortnite i min smartphone förbrukar 6,94 GB vilket är en mycket stor mängd. Som en jämförelse kan nämnas att Call Of Duty Mobile förbrukar 2,16 GB.
Den sista stora nackdelen är att Fortnite på grund av att det är så oerhört tekniskt krävande slukar stora mängder mobildata när man inte är kopplad mot WiFi. Det innebär att man behöver ha ett abonnemang med en gigantisk datapott för att inte behöva vara rädd att få slut på mobildata när man spelar utanför hemmet.
Om man bortser från dessa nackdelar är som sagt Fortnite ett mycket roande mobilspel för större barn och vuxna.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?