OnePlus 8 Pro



OnePlus 8 Pro är en av årets absoluta toppmodeller och är en smartphone som fortfarande ger mycket mer för pengarna än de större konkurrenterna. Den ger mer men glappet har minskat och det har pågått under flera år.
OnePlus 8 Pro är en vacker smartphone med kanter av metall och ett bakstycke av matt, frostat glas som undviker att vara en fingeravtryks magnet.
Mobiltelefonen har en stor, skarp display med en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz, en kraftfull topp processor och supersnabb trådlös laddning i ett fint designat chassi.
Den motoriserade kameramodulen från föregångaren är borta och har ersatts med ett runt hål i displayens vänstra överdel.
Display glaset kröker en liten bit över kanterna och byggkvaliteten är oerhört hög så det märks tydligt att det rör sig om en toppmobil.
För första gången i OnePlus historia har mobiltelefonen en IP-68 Certifiering, den är med andra ord vattentät.
OnePlus är en smartphone som har allt en flaggskepps mobil från 2020 bör ha för att räknas in i den kategorin av mobiler och den kan lätt konkurrera med de allra största mobiltillverkarna.


Displayen är en AMOLED display på 6,78 tum med 1440×3168 pixlar med en pixeltäthet på 513 ppi (pixlar per tum). Displayens långsidor böjer något över kanterna men inte lika mycket som hos Motorola Edge Plus.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,8 GHz och det är en av de färskaste och bästa topp processorerna på marknaden. Mängder av flaggskepps mobiler har den här processorn under chassit.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB hos basmodellen men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB.
Operativsystemet är Android 10.0 med OnePlus skinn OxygenOS 10.0.
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto), 48 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och slutligen en djupsensor på 5 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, laser autofokus, 3×Optisk zoom och dubbla LED blixtar.
Kamerakvaliteten är bra och ger utmärkta, mycket detaljerade och väl exponerade bilder.
Batteriet är på 4510 mAh och har stöd för snabbladdning samt för första gången för en mobiltelefon från OnePlus trådlös laddning.
OnePlus släpper inte längre några flaggskepps dödare och därmed upphör de med att kompromissa med prestanda och design för att få ner priset på sina mobiltelefoner. De försöker numera vara på exakt samma nivå som alla andra toppmobiler och det leder till att OnePlus 8 Pro är den hittills dyraste mobilen från denna tillverkare.
Prislappen ligger dock ändå fortfarande något lägre än de mest kända konkurrenternas motsvarande produkter.
Det är tyvärr helt fel väg att gå på grund av att det som verkligen gjorde OnePlus unikt var det stora värdet man fick för pengarna. Man fick en mobiltelefon som låg extremt nära toppmodellerna men för en betydligt billigare kostnad och i takt med varje ny smartphone höjer tillverkaren priset på sin produkt.
Det har redan börjat leda till uppsägningar
av OnePlus anställda i Europa. I många fall mer än åttio procent av personalstyrkan. Det visar med all tydlighet att OnePlus borde återgå till det de är bäst på. Nämligen att ta fram flaggskepps dödare som har överkomliga priser parat med topp specifikationer.
Med ett pris på 10990 kronor hamnar man allt för nära i pris även om det trots allt är lite billigare fortfarande.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?