OnePlus 8


OnePlus 8 är nu möjlig att förbeställa och den kostar från 7695 kronor och blir därmed en av de billigaste 5G mobilerna. Samtidigt har den flaggskepps prestanda, funktioner och design till ett mer överkomligt pris.
Mobiltillverkaren OnePlus var en gång i tiden en tillverkare som tog fram flaggskepps dödare. Alltså mobiltelefoner som har samma specifikationer som vanliga flaggskepps mobiler (toppmodeller) men till en betydligt billigare kostnad.
OnePlus har vid varje ny modell lansering ökat kostnaden så att du nu nästan håller samma prissättning som konkurrenternas dyraste modeller.
OnePlus 8 är designmässigt en mindre uppgradering jämfört med OnePlus 7 med böjda kanter på displayens långsidor och det runda hålet i displayens vänstra, övre hörn där den främre kameralinsen är placerad.
Flärpar är omodern när det gäller toppmodeller 2020.
På baksidan av glas sitter tre kameralinser i rad under varandra uppe i mitten på baksidans övre del.
Den har alltså inte den populära stora kameramodul som många av konkurrenternas smartphones har.
OnePlus 8 är väldesignad och välkonstruerad och har minst lika bra specifikationer som andra flaggskepps mobiler och det gör den intressant för personer som vill ha så mycket som möjligt för pengarna.
Telefonen har stöd för snabbladdning men saknar stöd för trådlös laddning. Den har en IP-68 Certifiering likt de flesta andra toppmobiler men att den till exempel saknar trådlös laddning är ett pris man som konsument betalar för att få en fantastisk smartphoneupplevelse till en lägre kostnad.



Displayen är av typen AMOLED och är på 6,55 tum med bildförhållandet 20:9. Skärmen har 1080×2400 pixlar och får därför en pixeltäthet på 402 ppi (pixlar per tum).
Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 90 Hz vilket är märkbart snabbare än de 60 Hz som finns hos majoriteten av mobiltelefoner idag.
OnePlus 8 har en fingeravtryksläsare under skärmytan vilken snabbt och exakt låser upp mobilen.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,8 GHz.
Processorn är en av årets topp processorer så appar öppnas snabbt, mobilspel fungerar perfekt och man upplever direkt att detta är en kraftfull och kvick smartphone som klarar av till och med de mest krävande uppgifter utan problem.
RAM minnet är på 8 Megapixlar och har ett inbyggt minne på 128 GB och det är basmodellen. Det finns en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och samma mängd internminne.
Operativsystemet är Android 10 men med OnePlus skinn OxygenOS 10. Mobilen har med andra ord inte ett rent system men OxygenOS är en av de bättre påläggen så i det här fallet är det inte riktigt någon nackdel.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), en på 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makro lins på 2 Megapixlar. De har PDAF, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Batteriet är på 4300 mAh och har stöd för snabbladdning.
OnePlus 8 är en aning mer kraftfull men OnePlus 7T är också väldigt snabb och med tanke på att den nyare modellen endast är en mindre uppgradering överlag är det mer prisvärt att istället satsa på en OnePlus 7T.
Den har visserligen inte stöd för 5G men de flesta användare har ändå inte ännu åtkomst till något 5G nät på grund av att det inte är helt utbyggt.
En OnePlus 7T kostar 5990 kronor hos Elgiganten just när det här blogginlägget skrivs.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Xiaomi Mi 10 Pro

Bästa flaggskepps mobilerna 2024