Call Of Duty Mobile lockar fortfarande spelare 2020.


Den kinesiska mobilspel utvecklaren Tencent har i nära samarbete med Activision företaget bakom de tidigare konsol och dataspelen i Call Of Duty serien tagit fram Call Of Duty Mobile.
Tencent är kända för sitt Battle Royale spel PUBG som till skillnad mot Fortnite är möjligt att ladda ner från PlayStore.
De realistiska vapnen, de fint designade miljöerna och själva spelsystemet har mycket gemensamt med det nyligen lanserad Call Of Duty Warfare som är möjligt att ladda ner och spela på både konsol och PC helt gratis.
Naturligtvis kan inte ett mobilspel nå upp till samma nivå rent grafiskt och spelmässigt som spel som är framtagna för att spelas på Playstation 4, Xbox One eller PC på grund av självklara begränsningar i formatet.
Ett mobilspel har inte möjlighet till att använda lika mycket utrymme som konsolspel och man har ofta inte heller någon riktig kontroll med spakar och knappar när man spelar. Istället styr man spelet med svepande rörelser och tryck på displayen och det blir inte samma precision i spelandet.
Jag har hela den gångna påskhelgen spenderat mycket tid med att förutom att spela Division 2 på Playstation 4 spelat Call Of Duty Mobile och upplevelsen har varit imponerande.
Detta är ett mycket underhållande och spännande mobilspel väl värt att tanka ner till sin smartphone.


Veckan efter lanseringen hade Call Of Duty Mobile laddats ner över 35 miljoner gånger och det är imponerande siffror för ett mobilspel. Nedladdningarna har fortsatt och gett en stadig tillväxt av nya spelare.
Intresset för spelet är uppenbarligen stort och många nya spelare upptäcker spelet via spelrecensioner, blogginlägg och vänners rekommendationer.
Det är faktiskt ett så stort intresse att Call Of Duty nu 2020 har nått fler än 150 miljoner nedladdningar till Android och iOS användares mobiltelefoner.
Det råder ingen tvekan om att Call Of Duty Mobile är en stor succé och det är inte konstigt då man har satsat på att få med de bästa delarna från konsol spelen i samma serie. Här finns de mest populära spellägena och några av de mest populära miljöerna från spelen samtidigt som man har lyckats få fram ett bra flyt i spelet. Tencent har lyckats med den grundläggande spelmekaniken så att de rörelser man utför på skärmen känns naturlig och precis.
Att det finns flera olika spellägen att som spelar välja mellan medför att man inte så fort tröttnar på spelet.
Här finns bland annat Battle Royale, Quick Play Multiplayer, 2×2 Showdown och Ranked Match för att nämna några spellägen.
Call Of Duty Mobile är enligt mig en av de absolut bästa first person shooter spelen till mobiltelefoner och dess Battle Royale läge ligger fullt i klass med PUBG, Fortnite och Shadowgun Dead Zone.
Jag rekommenderar varmt Call Of Duty Mobile till dig som gillar first person shooters eller third person shooters. Om du inte tycker om genren är det ju knappast lönt att spendera tid med att ladda ner spelet överhuvudtaget.
För er som väljer att testa spelet önskar jag lycka till och vi ses online.









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?