Samsung Galaxy A20e


Samsung Galaxy A20e är en budgetmobil från världens största mobiltillverkare.
En hel del personer visar tyvärr endast intresse för de dyra flaggskepps mobilerna och vissa förstår inte ens att det existerar olika kategorier av mobiltelefoner. Det finns många billigare alternativ som förmodligen duger gott och väl för de flesta användare, baserat på hur de brukar använda sina smartphones.
Samsung Galaxy A20e är en smartphones som endast klarar av att täcka upp grundbehoven.
Mobiltelefonen är en relativt kompakt telefon med en display på under 6 tum med tunna ramar runt. Chassit är tillverkat av plast, men det är den solida typen som känns som att den klarar vardagligt användande utan att direkt gå sönder. Fingeravtrycksläsaren sitter på baksidan av mobiltelefonen och där finns också två kameralinser.
Samsung Galaxy A20e har ett pris på 1690  kronor och när man känner till prissättningen kan man ju ana ungefär vilken typ av prestanda man kommer att få. Förvänta dig inte topp prestanda för en så låg kostnad.
Den här mobilen är bland de billigaste i den koreanska mobiltillverkaren produktkatalog.


Displayen är en TFT display på 5,8 tum med 720×1560 pixlar och har ett bildförhållande på 19:5. Med bara 720×1560 pixlar landar pixeltätheten på 296 ppi (pixlar per tum). Pixeltätheten är ett utmärkt verktyg för att mäta hur pass skarp och därmed tydlig en display är och toppmodellerna har en pixeltäthet över 400 ppi (pixlar per tum).
RAM minnet är 3 GB och internminnet är på 32 GB med möjlighet till att utöka minneskapaciteten med ett minneskort.
Processorn är en åttakärnig Exynos 7884 processor på 1,6 GHz som är tillverkad av Samsung själva. Den klarar av de flesta lättare arbetsuppgifter tillräckligt snabbt men duger knappast för någon som gillar att spela mobilspel. Processorn är helt enkelt inte tillräckligt kraftfull för att ge en trevlig spelupplevelse.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med Samsung's skinn One UI så det är inte en ren version av systemet vilket är att föredra.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter en kameralins på 13 Megapixlar (vidvinkel lins) med autofokus och LED blixt. Det finns även en djupsensor på 5 Megapixlar.
Kamerakvaliteten är godkänd men inte mycket mer än så, detta är trots allt en billig budgetmobil.
Batteriet är på 3000 mAh och har stöd för snabbladdning men saknar trådlös laddning. Batteritiden är trot det för dagens mobiltelefoner ovanligt lilla batteriet helt okej då telefonen klarar av en dag på en laddning.
Detta tack vare den svagare processorn och den inte så skarpa displayen. En smartphone med en stor, superskarp display och en kraftfull processor drar mer ström än en med svagare processor och mindre pixeltäthet.
Samsung Galaxy A20e passar konsumenter som mest använder sin mobiltelefon för att ringa samtal och kanske läsa dagens tidning på nätet. Den duger för den sortens användande men klarar inte mycket mer än så.
Den går till nöds att använda för att spela mobilspel men i så fall spel som Candy Crush Saga eller liknande enklare spel som inte kräver så mycket kraft.
Jag skulle därför inte riktigt rekommendera att man köper den här mobilen till ett barn. Barn brukar vilja spela mobilspel på sina mobiltelefoner och det här är i den aspekten inte ett bra val.
Samsung Galaxy A20e räknas med dagens mått som en kompakt smartphone. Detta i en mobilvärld där displaystorlekar över 6 tum hör till vanligheterna.
Displayen täcker dessutom en stor del av framsidan och har ganska tunna ramar runt om sig. Hakan är dock ett aning tjockare vilket drar ner intrycket litegrann.
Utvecklingen inom området mobiltelefoner har nått så pass långt att det är svårt att hitta en rent usel mobil som knappt fungerar.
Men det är fortfarande viktigt att välja en telefon som passar just dig och det du brukar använda din mobil till.
Den här mobiltelefonen skulle inte vara acceptabel för en person som är van med att äga en flaggskepps mobil och som tittar ofta på streamad film eller spelar krävande mobilspel som Fortnite eller Call Of Duty i sin smartphone. Men den skulle duga perfekt för Faster Agda som bara vill använda sina mobiltelefoner för att ringa samtal.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?