TCL 10 Pro


TCL 10 Pro är inte riktigt en så kallad flaggskepps dödare men den har vissa sâdana inslag.
För er som inte känner till begreppet är en flaggskepps dödare en smartphone med samma specifikationer som de senaste flaggskepps mobilerna men till bråkdelen av priset. Detta gäller inte fullt ut för TCL 10 Pro på grund av att den saknar en topp processor.
Designmässigt och funktionellt skulle den däremot kunna räknas till dem.
Priset ligger på 450 Euro och det motsvarar ungefär 4900 kronor men därefter tillkommer den svenska momsen samt säljarens vinst så ett svenskt pris kommer att bli högre än så.
Trots sitt överkomliga pris erbjuder TCL 10 Pro avancerade funktioner som en AMOLED display, vars långsidor böjer sig över kanterna, en fingeravtrycksläsare som är placerad under displayens yta, hörlursuttag, fyra kameralinser på baksidan och en elegant design vars byggkvalitet imponerar. Baksidan är av plast som har täckts av flera lager glas och kanter runt telefonen är av metall.
Jag fastnade direkt för den tjusiga designen av den här mobilen och endast baserat på designen skulle den lätt konkurrera med årets toppmodeller. På insidan gäller inte detsamma dock.
TCL 10 Pro är en budgetmobil i mellansegmentet och inget annat.


Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med bildförhållandet 19:5 och den har 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 398 ppi (pixlar per tum). Pixeltätheten är ett bra sätt att få en uppfattning om hur pass skarp en display är fast man inte ens har sett den i verkligheten. En pixeltäthet runt 400 ppi är bra och det innebär att telefonen är en utmärkt multimedia enhet lämpad för media konsumtion.
Det hela drivs av en åttakärnig Snapdragon 675 processor på GHz och det är en typisk budgetprocessor i mellanklass.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB och om man vill utöka minneskapaciteten ytterligare är det möjligt att installera ett minneskort.
Denna smartphone har med andra ord gott om utrymme och det är en stor fördel.
När man beställer en riktig budgetmobil brukar man få en svagare processor och en liten mängd inbyggt minne vilket man slipper om man istället skaffar en budgetmobil i mellanklass.
Operativsystemet är Android 10 som är den senaste versionen av systemet. Det är alltid trevligt att ha den senaste versionen av operativsystemet och gärna en ren version men det får man tyvärr inte här. Den kommer med tillverkarens skinn som ett pålägg över standard systemet och det är de inte ensamma om. Tyvärr.
Selfie kameran i fronten är på 24 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan av glas sitter en huvudkamera på 64 Megapixlar (vidvinkel lins) och tre ytterligare kameralinser på 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 5 Megapixlar (Makrolins) och slutligen en djupsensor på 2 Megapixlar.
De har PDAF och dubbla LED blixtar.
Batteriet är på 4500 mAh vilket även det är en stor fördel för batteritiden blir därmed mycket bra. Dessutom har batteriet stöd för snabbladdning via Quick Charge 3.0.
TCL har tillverkat telefoner ett tag nu, de började nyligen sälja mobiltelefoner med sitt eget varumärke 2019. Innan dess tillverkade de telefoner åt företag som BlackBerry, Alcatel och Palm.
Det rör sig med andra ord inte om någon ny smartphone tillverkare utan tidigare kunskap och erfarenhet som en del personer kommer att tro eftersom de flesta inte har hört talas om den här mobiltillverkaren tidigare.
TCL 10 Pro kommer enligt vissa uppgifter säljas i Europa och vi får hoppas att telefonen också når Sverige.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?