Motorola Edge Plus


Motorola som nu för tiden mest är kända för sina budget och budgetmobiler i mellansegmentet har nu efter flera års frånvaro i flaggskepps kategorin presenterat Motorola Edge Plus. Detta är verkligen en flaggskepps mobil ändå ut i fingerspetsarna med allt en toppmobil ska ha för att platsa som toppmodell 2020.
Den här mobilen visar tydligt att mobiltillverkaren är fullt kapabel till att ta fram en smartphone som klarar av att konkurrera med de bästa marknaden har att erbjuda.
Motorola Edge Plus har en stor display vars långsidor kröker sig över telefonen kanter i en nittio graders vinkel och det gör den mer krökt än någon annan mobiltelefon med en liknande design.
Kanterna runt telefonen är gjord av metall och baksidan av plast har täckts av glas.
På baksidan sitter fyra kameralinser och inget annat eftersom fingeravtrycksläsaren sitter på framsidan under displayens yta.
Motorola Edge Plus har stereo högtalare och det ger ett fint ljud när man använder mobilen för multimedia konsumtion.


Displayen är av typen AMOLED och är på 6,7 tum med bildförhållandet 21:9 vilket är ett ovanligt bildförhållande som mest används av Sony. En display med denna långsmala form är ytterst lämpad för att titta på streamad film filmad i vidvinkel men alla andra filmer blir inte riktigt samma uppu på grund av att det blir svarta kanter på sidorna i displayen. Man utnyttjar alltså inte hela skärmen vid sådana tillfällen.
Displayen har 1080×2340 pixlar vilket innebär att mobiltelefonen har en pixeltäthet på 385 ppi (pixlar per tum).
Bilduppdaterings frekvensen är normalt på 60 Hz men Motorola Edge Plus har en bilduppdaterings frekvens på 90 Hz och det medför att allt flyter på mycket snabbare.
Konkurrenterna Samsung Galaxy S20 Plus och OnePlus 8 Pro har båda en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz så de har ett ännu bättre flyt.
Uppdaterings frekvenser över 60 Hz börjar bli vanligt förekommande hos dagens flaggskepps mobiler och det bör innebära att det om något år eller två även kommer att dyka upp budgetmobiler i mellansegmentet med samma funktion.
Den främre kameralinsen som är placerad i ett runt hål i displayens överkant är på 25 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins), 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en TOF 3D lins som är en djupsensor. Kamerorna har 3×Optisk zoom, PDAF, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar. Då detta är en dyr toppmodell lär kamerakvaliteten hålla en hög standard för det är trots allt topp prestanda man betalar för när man väljer att införskaffa en flaggskepps mobil.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,8 GHz vilket är en av årets färskaste topp processorer som sitter under chassit på en mängd flaggskepps mobiler från olika mobiltillverkare. Denna processor har stöd för 5G.
RAM minnet är på 12 GB och internminnet är på 128 GB hos basmodellen.
Det finns gott om kraft, snabbhet och utrymme i den här mobiltelefonen.
Operativsystemet är Android 10.0 med Motorolas i det närmaste rena skinn. Ett skinn är för er som inte redan vet pålagda inställningarna, funktioner och ibland menyer som en tillverkare lägger till över Android.
För mig är ett så rent operativsystem som möjligt att föredra eftersom det ger vissa fördelar på sikt. Systemet blir lättare och det kan leda till ett bättre flyt i systemet under en längre tid och samtidigt underlättar ett renare system för snabba systemuppdateringar.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning och trådlös laddning. Det är till för och med möjligt att genom att till exempel lägga ett par trådlösa hörlurar på telefonens bakstycke ladda dessa.
Det stora batteriet innebär en fantastisk batteritid på upp till två dagar men det är klart att batteritiden påverkas negativt av den högre bilduppdaterings frekvensen och på så sätt är det bra att man har valt 90 Hz och inte 120 Hz.
Motorola Edge Plus släpps till försäljning i Maj med ett rekommenderat pris på 11990 kronor och det medför att OnePlus 8 Pro är billigare med en prislapp på 10990 kronor. En prisskillnad på 1000 kronor är ganska mycket så jag skulle hellre välja en OnePlus 8 Pro i det här fallet.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?