OnePlus 7T


Mobiltillverkaren OnePlus startades redan 2014 och väckte redan från början ett stort intresse bland oss tekniskt intresserade. Deras första smartphone OnePlus One blev direkt en stor försäljnings framgång tack vare dess topp prestanda till budgetpris.
OnePlus 7T är en smartphone med ett bra pris med tanke på vad man får för sina pengar.
Mobilen är fortfarande en av de snabbast mobiltelefonerna på marknaden. Den är ett kraftmonster tack vare dess topp processor, det optimerade systemet samt en AMOLED display med en bilduppdaterings frekvens på 90 Hz.
Den vanliga bilduppdaterings frekvens ligger på 60 Hz.
Den stora displayen har en liten flärp som är ganska liten så den stör mindre än hos många andra mobiltelefoner med samma typ av display design.
Chassit är relativt rektangulär med ett glasbakstycke som har en stor, rund kameramodul likt Motorola har haft under många år.
Den här mobilen har stereo högtalare och en fingeravtrycksläsare som sitter under displayens yta. Däremot saknas trådlös laddning och vattentäthet vilket är synd men det är ett sätt för tillverkaren att hålla nere kostnaderna för att få en billigare smartphone.


Displayen är en AMOLED display på 6,55 tum med bildförhållandet 20:9 och denna display har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 402 ppi (pixlar per tum).
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Detta är naturligtvis en display av hög kvalitet med bra skärpa och betraktningsvinkel samtidigt som förgåtergivningen är utmärkt.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 855 Plus processor på 2,9 GHz vilket är en topp processor från det år telefonen lanserades.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB och med så mycket inbyggt minne behöver man knappast någon plats för minneskort så det saknas.
Det existerar en lite bättre variant med ett inbyggt minne på 256 GB.
Operativsystemet är Android 10 med OnePlus skinn OxygenOS 10.0.7 vilket är ett mycket bra optimerat skinn med många användbara inställningarna och funktioner.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och den sitter lokaliserad i den minimala flärpen på displayens överkant.
På baksidan av glas sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (telefoto lins) och en Ultra vidvinkel lins på 16 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, 2×Optisk zoom och autofokus.
Bilder tagna på dagtid blir skarpa och tydliga med fina färger men bilder tagna mörkare kvällar håller inte alls samma kvalitet och det finns toppmodeller med bättre kamerakvalitet men de kostar mer än den här mobilen.
Batteriet är på 3800 mAh och har stöd för snabbladdning.
Om man skaffar sig en mobiltelefon tillverkad av OnePlus Kan man vara säker på att få en av de snabbast, smidigaste prestanda man kan få av en smartphone. Man får en mobiltelefon som ligger långt före majoriteten av konkurrensen.
Det och den bra prissättningen som garanterat ger mycket telefon för pengarna är de stora anledningarna till att beställa en smartphone från OnePlus.
En OnePlus 7T kostar 5990 kronor när det här blogginlägget skrivs och det gör den till en av de moderna mobiltelefoner som ger mest värde för de pengar man spenderar.
OnePlus är fortfarande 2020 inte så kända hos det svenska folket trots att de har existerat sedan 2014. Ofta när jag nämner någon av OnePlus mobiltelefoner som ett fantastiskt alternativ får jag kommentaren " den har jag aldrig hört talas om".
För mig är det ytterst märkligt eftersom de genom åren har fått mycket uppmärksamhet i både svensk och utländsk media med artiklar i både vanliga nyhetstidningar och på sidor på nätet som skriver om mobiltelefoner.
Deras produkter har dessutom överlag fått väldigt bra recensioner.
Så varför den stora okunskapen?




















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?