Motorola Moto G 5G Plus


Motorola Moto G 5G prickar av de rätta punkterna på listan med en stor, skarp display med en bilduppdaterings frekvens på 90Hz, en hyfsat kraftfull processor och en fantastisk batteritid.
Den här mobiltelefonen följer mobiltillverkarens allmänna design när det gäller deras lite billigare smartphones med svagt böjda sidor och ett bakstycke av plast.
Detta är en stor smartphone på grund av den stora displayen men mobilen är inte för bred så den är ändå bekväm att hålla i för de flesta.
Displayen tar upp det mesta av den främre ytan då ramarna runt displayen är relativt tunna. Längst upp på displayen sitter det två selfie kameror och dessa linser sitter i varsitt hål i displayen.
Fingeravtrycksläsaren som sitter på högra långsidan fungerar lika bra som hos de likvärdiga mobiltelefonerna. Kanterna runt telefonen är också de gjorda av plast. Att en mobiltelefon är konstruerad av plast behöver inte vara en nackdel för om plasten är av en hög kvalitet och inte känns billig när man håller mobilen i handen och prissättningen inte är hög är det helt enkelt okej. Man skulle inte vara villig att skaffa en flaggskepps mobil med plast konstruktion men när det är en budgetmobil är det inte på samma sätt.
Tråkigt nog finns den här mobilen endast i blått. 

LCD displayen är på 6,7 tum med bildförhållandet 21:9 så den är lite mer långsmal än andra mobiltelefoner. Bilduppdaterings frekvensen är på 90Hz istället för den vanliga bilduppdaterings frekvensen på 60 Hz.
Motorola Moto G 5G har en åttakörnig Snapdragon 765G processor på 2,3 GHz vilket medför att den är en budgetmobil i övre mellansegmentet och inte en flaggskepps mobil. RAM minnet är på 4 GB och det inbyggda minnet är på 64 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. 
Telefonen har gott om kraft och utrymme för att ladda ner film och mobilspel vilket alltid är stora fördelar.
Den här mobiltelefonen har dubbla främre kameralinser på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). På baksidan sitter ytterligare fyra kameralinser så denna smartphone har totalt sex kameralinser.
De bakre kamerorna är på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 5 Megapixlars Makrolins och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, autofokus och dubbla LED blixtar.
Kamerakvaliteten är inte av det mest imponerande slaget men kamerorna kan mestadels ta fina bilder med utmärkt färgåtergivning. Färgerna ser naturliga ut med mycket detaljer.
Den här mobilen har bra kamerakvalitet men hamnar absolut inte på samma nivå som hos Google Pixel 4a eller OnePlus Nord.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 20W. Batteristorleken är ovanligt stor för dagens mobiltelefoner och det är en av Motorola Moto G 5Gs största fördel.
Det här är inte bara en bra telefon eftersom den är 5G kompatibel. Det är helt enkelt bara en bra telefon på grund av allt den erbjuder. Den har en stor display, ett rent operativsystem, ett stort batteri och ett överkomligt pris. Den kostar 4490 kronor vilket innebär att den är endast en aning billigare än OnePlus Nord. Eftersom dessa två smartphones ligger i samma prisklass kan det vara läge att jämföra dessa innan du definitivt bestämmer dig för vilken mobil du ska beställa. Att jämföra olika mobiltelefoner och välja den av dessa som passar just dig allra bäst är ett måste enligt mig. Man bör undvika att beställa en ny smartphone på impuls utan att läsa på innan man bestämmer sig för det leder till en risk för felköp.
Motorola Moto G 5G är ett fantastiskt billigare alternativ i inom sin kategori av mobiltelefoner.
Dess konstruktion ser lite plastig ut och kamerorna har en bra kvalitet även om det kunde vara bättre med tanke på antalet kameralinser.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.