OnePlus 8 Pro VS Xiaomi Note 10


Alltid när man letar efter sin nästa smartphone bör man jämföra olika alternativ för att hitta den som passar just dig allra bästa inom den prisklass eller kategori man har tänkt sig.
Oneplus 8 Pro och Xiaomi Mi Note 10 ligger båda i topp när det gäller de bästa mobiltelefonerna som går att köpa 2020. Men de är inte direkt konkurrenter på grund av att de ligger i olika kategorier.
Med Xiaomi Mi Note 10 får man en budgetmobil i övre mellansegmentet och OnePlus 8 Pro är ett av årets absolut bästa flaggskepps mobiler. En direkt jämförelse blir därmed inte riktigt rättvis men jag gör ett försök ändå.
Rent designmässigt är majoriteten av alla lite dyrare mobiltelefoner ganska likriktade med sina stora displayer, kanter av metall och bakstycken av glas. Den stora skillnaden brukar vara kameramodulens utseende på baksidan och färgerna på telefonerna. 
Båda mobiltelefonerna har lodräta, avlånga kameramodulet som sticker ut från chassit med några millimeter. 
I Xiaomis fall är modulen lokaliserad längs ena långsidan medan OnePlus har valt att placera den i telefonens övre mittendel.
Hos båda mobilerna finns displayer med långsidor där displayen böjer sig över kanterna 
vilket också det följer rådande trender.
Fingeravtrycksläsaren sitter hos de olika mobilerna under displayens yta 
Design och konstruktiondmässigt hamnar de på samma nivå.

OnePlus 8 Pro har en AMOLED display på 6,8 tum med 1440×3168 pixlar och en pixeltäthet på 513 ppi (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. 
Xiaomi Mi Note 10 har en AMOLED display på 6,5 tum med 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 398 ppi (pixlar per tum). 
Båda telefonerna har stora AMOLED displayer men OnePlus 8 Pro har en bättre display överlag med bland annat bättre skärpa och en högre bilduppdaterings frekvens  OnePlus vinner denna omgång.
Xiaomi Mi Note 10 har en åttakärnig Snapdragon 730G processorer på 2,2 GHz och det är främst den processorn som gör att mobiltelefonen hamnar i övre mellansegmentet. OnePlus 8 Pro har i stället en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,8 GHz vilken både är färskare och har mer kraft. Xiaomi har ingen som helst chans att hänga med i detta avseende.
OnePlus 8 Pro har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB medans Xiaomi Mi Note 10 har ett RAM minne på GB och ett inbyggt minne på 128 GB. 
Stereohögtalarna på OnePlus 8 Pro sticker ut som några av de bästa i branschen. Musik låter tydligt med ett högt ljud med en antydan till bas. Xiaomi saknar stereo högtalare men den ensamma högtalaren ger också utmärkt ljud men OnePlus vinner på det här området.
Xiaomi har utrustat Mi Note 10 med ett enormt 5260mAh batteri, vilket är mycket större än batteriet på 4510mAh som driver OnePlus 8 Pro. Båda har snabbladdning på 30W.
Det gigantiska batteriet tillsammans med den lite svagare processorn leder till en imponerande batteritid. Xiaomi Mi Note 10 vinner i batteri kategorin.
Xiaomi Mi Note 10 har en främre kameralins på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter hela fem kameralinser. Huvudkameran är på otroliga 108 Megapixlar (vidvinkel lins) sedan finns även kameralinser på 12 Megapixlar (telefoto lins), 8 Megapixlar (telefoto lins), 20 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och till slut en Makrolins på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, laser autofokus, 2×optisk zoom, 5×hybrid zoom och fem LED blixtar. Med den här mobiltelefonen kan man lätt ta fantastiska bilder.
OnePlus 8 Pro har en selfie kamera på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser. Huvudkameran är på 48 Megapixlar (vidvinkel lins) men sedan finns också kameralinser på 8 Megapixlar (telefoto lins), 48 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en färgfilter lins på 5 Megapixlar. 
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, laser autofokus,. 3×optisk zoom samt dubbla LED blixtar.
När det gäller vilken av dessa smartphones som vinner när det kommer till kamerornas resultat är väldigt svårt att avgöra.
Båda mobiltelefonerna ger bilder med naturliga färger och fantastisk skärpa och detaljrikedom så här blir det oavgjort.
En Xiaomi Mi Note 10 kostar 5590 kronor eller däromkring medans OnePlus 8 Pro kostar 9990 kronor. 
Du måste betala en hel del mer för en OnePlus 8 Pro så trots att den är en bättre smartphone när det gäller prestanda blir ändå Xiaomi Mi Note 10 vinnaren i denna kamp mellan mobiler. Anledningen är att Xiaomi Mi Note 10 ger mer valuta för pengarna man spenderar för att skaffa ett exemplar. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.