Realme X50


Den kinesiska mobiltillverkaren Realme har börjat att sälja sina smartphones på den svenska marknaden och åtminstone nu till en början kommer de ha väldigt aggressiva prissättningar. Helt enkelt för att få oss konsumenter intresserade av deras mobiltelefoner så det är helt klart läge att slå till om man är på jakt efter en mobil som ger mycket för pengarna.
Realme X50 har ett lägre pris än till och med OnePlus Nord vars tekniska specifikationer liknar de hos Realme X50.
Fronten består precis som hos samtliga modernt designade smartphones till största delen av displayen med relativt tunna ramar runt om. Ramarna är inte lika tunna som hos de dyra flaggskepps mobilerna men det är helt okej med tanke på att den här mobiltelefonen kostar hälften så mycket.
Bakstycket är av plast, men det är en plast av hög kvalitet och plasten reflekterar ljus på ett fint sätt som gör att man får intrycket av att det är glas men det är det alltså inte. Att en smartphone har ett chassi av plast gör ingenting så länge plasten är av hög kvalitet och inte medför att telefonen känns som en billig leksak när man håller den i handen. Plasten hos Realme X50 är inte av billigare sort samtidigt som den är välkonstruerad.
Det är klart att det finns vissa kompromisser när det gäller en del områden men detsamma gäller alla smartphones som inte råkar vara flaggskepps mobiler. 
Om man bortser från Xiaomi Mi Mix 3 är det osannolikt att du finner en bättre mobiltelefon för det pris Realme X50 har.
Fingeravtrycksläsaren är monterad på högra långsidan av mobilen och för det mesta låser den upp mobilen korrekt.

Realme X50 har en LCD display på 6,6 tum med 1080×2400 pixlar och displayen har en pixeltäthet på 401 ppi (pixlar per tum). 
Många billigare mobiltelefoner använder just den här typen av displayer istället för de mer dyra AMOLED displayerna och en del personer kan bli besvikna på detta men med tanke på telefonens överkomliga prislapp kan man ha överseende med det.
Bilduppdaterings frekvensen är på otroliga 120Hz där den vanliga bilduppdaterings frekvensen för majoriteten av alla mobiltelefoner ligger på 60Hz.
Bildförhållandet är 20:9 hos denna smartphone vilket medför att den är långsmal.
Den nya åttakärniga Snapdragon 765G processorn på 2,4 GHz kan hantera appar på ett smidigt sätt och den relativt kraftfulla processorn i kombination med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz ger en ännu bättre upplevelse av bland annat mobilt spelande.
RAM minnet är på 6 GB och det inbyggda minnet är på 128 GB men det saknas plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka. Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB men med samma mängd internminne.
De främre kameralinserna är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på 2 Megapixlar (djupsensor). På baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, Elektronik bildstabilisator samt en LED blixt.
Kamerakvaliteten är inget speciellt men de gör sitt jobb ganska bra, särskilt under bra ljusförhållanden. Bilder tagna med kamerorna kommer att ge fina bilder.
Den här mobiltelefonens batteri på 4200 mAh klarar enkelt av över en dag på en laddning och det är en av flera fördelar med just den här mobilen i övre mellansegmentet.
Priset landar på 3990 kronor och det är ett konkurrenskraftigt pris men om man istället beställer en Xiaomi Mi Mix 3 5G som kostar 3790 kronor får man istället för en budgetmobil i övre mellansegmentet en flaggskepps mobil som dessutom har stöd för 5G nätet. 
Av vilken anledning ska man skaffa en budgetmobil när man kan få en toppmobil till en lägre kostnad? 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.