Motorola Razr 5G


Motorola Razr (2020) är en mindre uppgradering av föregångaren men den levererar fortfarande inte den topp prestanda man förväntar sig av en smartphone med ett så högt pris. 
Det man betalar för er den unika designen som vacker intresse från din omgivning.
Det här är den andra generationen av vikbara mobiltelefoner som viks upp vertikalt till en vanlig mobilstorlek istället för horisontalt till formen av en surfplatta som Huawei Mate Xs eller Samsung Galaxy Z Fold 2.
Det välkonstruerade gångjärnsystemet är uppbyggt av flera rörliga delar som får den flexibla displayen att fällas upp och ihop.
Tänk dig din egna vanliga smartphone ihopvikt i mitten och du får en idé om hur Motorola Razr 5G ser ut i sin huvudsakliga konstruktion.
Den hos föregångaren så tjocka så kallade hakan har minskat rejält i tjocklek vilket har medfört att fingeravtrycksläsaren som inte längre får plats där har flyttats till mobilens baksida. Powerknappen sitter på vänster långsida och volym knapparna sitter på högra långsidan. Baksidan är numera av glas istället för mönstrad plast som den tidigare modellen hade och det gör att den här mobiltelefonen känns mer påkostad. Men samtidigt blir den mer hal och drar lättare till sig fingeravtryck och smuts vilket är en nackdel med mobiltelefoner med glas konstruktion.
Den mindre främre displayen som används när Motorola Razr 5G är ihopvikt har blivit större och därmed lättare att använda.
Byggkvaliteten är av hög kvalitet även  fast telefonen huvudsakligen är konstruerad av plast och ramarna runt displayen är inte lika tunna som vi har blivit vana med hos dagens moderna smartphones.
 
Den vikbara funktionen som gör det möjligt att få en mycket kompakt mobiltelefon som passar i även mindre fickor bör göra den här mobiltelefonen intressant för många av oss. Tyvärr har denna smartphone inte någon topp prestanda och den minimala storleken när Motorola Razr 5G är i ihopfällt läge innebär att det inte finns utrymme för något stort batteri inuti chassit men man har ändå lyckats att få in ett något större batteri än det som satt i den tidigare modellen. Batteriet är på 2800 mAh och det betyder att batteristorleken fortfarande ligger långt ifrån de vanliga mobiltelefonernas batterikappasitet.
Bortsett från designförfiningarna skiljer sig telefonen från sin föregångare på några andra sätt. Mobilen har en åttakärnig Snapdragon 765G processor som möjliggör 5G anslutning.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 256 GB vilket är en uppgradering. 
Denna smartphone har alltså gott om utrymme så en plats för ett minneskort behövs med andra ord inte.
Den lilla Quick View displayen på 2,7 tum med 600×800 pixlar sitter på Motorolans framsida och den används för att se notifikationer som sms och mail samtidigt som det är möjligt att styra vissa funktioner.
Huvud displayen är på 6,2 tum med 876×2142 pixlar har en pixeltäthet på 373 ppi (pixlar per tum). Detta är en skarp display med utmärkt färgåtergivning och betraktningsvinkel men det är samtidigt ovanligt svårt att se vad som finns på displayen när man står ute i solen en varm sommardag.
Den här dyra mobiltelefonen har kameror av en kvalitet som sitter i betydligt billigare mobiltelefoner samt har specifikationer som en budgetmobil i övre mellansegmentet vilket indikerar vad den här mobilen handlar om. Nämligen den vikbara formfaktorn.
Den framåtriktade kameralinsen är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter en kameralins på 48 Megapixlar (vidvinkel lins). Den har optisk bildstabilisator, PDAF samt dubbla LED blixtar.
Man kan ta selfies när Motorola Razr 5G är ihopvikt och då kan man se en förhandsvisning i Quick View displayen vilket är en användbar funktion.
Kamerakvaliteten är godkänd men ligger som sagt inte alls på samma höga nivå som flaggskepps mobilernas kamerakvalitet.
Motorola Razr 5G kostar 16 000 kronor och det man betalar för är som tidigare nämnts inte telefonens prestanda utan det man betalar dyrt för är den unika designen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.