Motorola Edge har blivit billigare.


Nu när Motorola Edge har gått ner i pris blir den lättare att rekommendera men den kostar fortfarande 400 kronor mer än konkurrenten OnePlus Nord.
En Motorola Edge kostar 4990 kronor när detta blogginlägg skrivs.
I och med prissänkningen kan man jämföra denna mobiltelefon med Xiaomi Mi Note 10 Lite och OnePlus Nord vilka nu ligger i samma prisklass. 
Dessa tre mobiltelefoner är fantastiska budgetmobiler i övre mellansegmentet som på många sätt när det gäller designen ser ut att vara flaggskepps mobiler.
Förhoppningsvis är det inte så många konsumenter som beställer någon av de här mobilerna i tron att det är en toppmobil man har beställt.
Moto Edge är en elegant smartphone som tyvärr är konstruerad av plast vilket drar ner det positiva intrycket något.
Rent designmässigt är det svårt att se skillnaden mellan Motorola Edge och Motorola Edge Plus.
Displayerna hos båda telefonerna är brant krökt längs mobilens långsidor och kanterna är av metall.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta och låser upp mobilen korrekt och snabbt.

Motorola Edge har en AMOLED display på 6,7 tum med 1080×2340 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 385 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet hos displayen är på 19:5 och det betyder att displayen är mer långsmal i sin utformning. Bilduppdaterings frekvensen är på 90 Hz istället för den normala på 60 Hz. Displayen håller en hög kvalitet med en otrolig skärpa, fantastiska färger och den utmärkta betraktningsvinkeln.
Bilduppdaterings frekvensen är inställd på automatisk så mobilens display växlar mellan vanliga 60 Hz och 90 Hz beroende vad du använder din telefon till för tillfället. Detta för att öka batteritiden. En högre uppdaterings frekvens slukar mer ström vilket leder till att batteriet töms fortare.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning. Batteristorleken är ovanligt stor för dagens smartphones som brukar ha batteristorlekar nära 4000 mAh.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 765G
på 2,4 GHz och det är en typisk budgetprocessor tänkt för budgetmobiler i övre mellanklass. RAM minnet är på 4 GB och det inbyggda minnet är på 128 GB hos basmodellen medans den bättre varianten har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Minnesmängden är möjligt att utöka med ett minneskort.
Selfie kameran i fronten är på 25 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel), 8 Megapixlar (telefoto), 16 Megapixlar (Ultra vidvinkel lins) samt slutligen en TOF 3D djupsensor. Kamerorna har PDAF, 2×Optisk zoom och LED blixt. Kamerakvaliteten är godkänd med tanke på mobiltelefonens kategori, man förväntar sig förstås mer av en dyr flaggskepps mobil.
Motorola Edge har operativsystemet Android 10, och visuellt är den nästan identisk med den systemversion som finns hos Googles Pixel mobiler. Det innebär med andra ord ett i det närmaste rent system med ett väldigt lätt skinn över.
Motorola Edge kostade tidigare 6490 kronor och har alltså fått priset sänkt med 1490 kronor och det medför att telefonen blir betydligt mer intressant.
Konkurrensen inom den här kategorin av mobiler är dock väldigt hård och nu när Realme också har börjat att sälja sina smartphones här i landet ökar konkurrensen ytterligare. 
De senaste åren har Motorola helt fokuserat på budgetmobiler och mobiltelefoner i mellansegmentet men nu i år har de återigen börjat satsa på budgetmobiler i övre mellansegmentet som Motorola Edge och flaggskepps mobiler som Motorola Edge Plus.
Som jag så ofta har påpekat är det viktigt att alltid vara en medveten mobilköpare och ha koll på fakta innan man bestämmer sig för en ny mobiltelefon. Man bör undvika impulsköp eftersom det lätt leder till missnöje. Att råka beställa en Android mobil utan Google (Huawei, Honor) eller att av misstag skaffa en budgetmobil när man egentligen ville ha en toppmobil är lätt att undvika. Läs på. Jämför olika mobiltelefoner innan du fattar ett slutgiltigt beslut. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.