Samsung Galaxy Z Fold 2

Samsung Galaxy Z Fold 2 gör omedelbart ett bättre intryck än Galaxy Fold på grund av dess större yttre display.
Det är nu betydligt mer njutningsfullt att använda den yttre displayen eftersom den har ökat i storlek från 4,6 tum till 6,2 tum.
 Uppvikt får displayen en storlek på 7,6 tum och liknar en surfplatta i storleken.
Man har bytt ut displayen av plast mot ett ultra tunnt glas som klarar av att vikas i mitten och gångjärnet använder en teknik som förhindrar damm och smuts att komma in bakom displayen och telefonen.
Kanterna är av metall och som hos så många smartphones i den här kategorin av mobiler täcks framsidan och baksidan av flera lager glas. 
Den här generationen av Fold är något tyngre än föregångaren vilket hjälper till att ge ett mer premium intryck när man håller i mobilen i handen. Den är även något tunnare än den tidigare modellen.
Hörnen är nu mindre rundade så Samsung Galaxy Z Fold 2 ligger nära Samsung Galaxy Note 20 Ultra rent designmässigt.
Fingeravtrycksläsaren sitter inte under displayens yta likt hos många andra mobiltelefoner utan den hittar man på mobiltelefonens högra långsida.
Om du är en person som ofta arbetar när du är ute på språng blir dessa vikbara smartphones något nytt och annorlunda som samtidigt underlättar för dig.

Vikbara smartphones existerar på grund av att det finns en efterfrågan efter mobiltelefoner som har rejält stora displayer men samtidigt får plats i en ficka. Att äga en mobiltelefon med en stor display gör själva upplevelsen så mycket bekvämare eftersom det blir lättare att spela mobilspel, titta på Netflix, läsa texter och skriva mail. 
Den display som man ser när Samsung Galaxy Z Fold 2 är i ihopfällt läge är på 6,2 tum med 816×2260 pixlar och är av typen AMOLED. Den större AMOLED displayen är på 7,6 tum med 1768×2208 tum med en pixeltäthet på 373 ppi (pixlar per tum). Displayerna har bilduppdaterings frekvensen 120 Hz så allt upplevs gå extra snabbt när man till exempel bläddrar i menyerna.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 865 Plus processor på 3 GHz och RAM minnet är på 12 GB. Det inbyggda minnet är på 256 GB hos basmodellen men hos den bästa varianten finns det ett inbyggt minne på hela 512 GB. Minnesmängden är inte möjlig att utöka med ett minneskort. Men med så pass mycket internminne är det knappast heller nödvändigt att ha möjlighet till att få mer plats i sin mobiltelefon. När det kommer till processorn är det en av årets absolut mest kraftfulla processorer som sitter i en hel del av de dyraste flaggskepps mobilerna.
Selfie kameran är på 10 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 12 Megapixlar. En är en vidvinkel lins, en är en telefoto lins och en ultra vidvinkel lins. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, 2×optisk zoom samt LED blixt.
Kamerakvaliteten är av mycket hög kvalitet som vanligtvis blir fallet när man beställer en toppmobil.
Mobiltelefonen har stereo ljud från AKG och ljudet är på 32 bitar och på 384 kHz. Ett bra ljud i kombination med en stor display ger en fantastisk multimedia enhet i världsklass.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 28W.
Prislappen landar på 22 690 kronor vilket naturligtvis är otroligt mycket pengar att betala för en smartphone. I och med det extremt höga priset blir den här mobiltelefonen svår att skaffa för de flesta konsumenter.
För pengarna får man en unik smartphone som ligger i framkant när det gäller tekniken och mobilen har förbättrat alla stora brister från den ursprungliga vikbara mobilen från Samsung.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.