Samsung Galaxy S20 FE ( Fan Edition )
Samsung Galaxy FE ( Fan Edition ) har presenterats och den erbjuder den prestanda och de funktioner som fansen gärna vill ha men sparar in på de områden där man kan spara in utan att få en dålig smartphone.
Telefonen är en nedbantad budget version av den ursprungliga Galaxy S20.
Den stora fördelen är här att man får en flaggskepps mobil men till ett lägre pris.
Vid första anblicken är den mest slående skillnaden mellan den nya modellen och de äldre mobiltelefonerna displayen som nu inte längre har kurvade långsidor.
Bakstycket har också sett en förändring genom att färgerna har bytts ut mot ett mer färgglatt utseende. Baksidan är denna gång av en matt plast som har gjorts för att likna glas som ett av flera sätt att få ned kostnaderna för telefonen. Kanterna runt telefonen är gjord av metall.
Hos mobilen finns stereo högtalare med Dolby Atmos ljud och mobilen har en IP-68 Certifiering så den tål att bli blöt.
Det existerar två olika varianter av Samsung Galaxy S20 FE, en vanlig billigare variant och en något dyrare med stöd för 5G. Om man har råd att punga ut den extra slanten skulle jag rekommendera den dyrare versionen på grund av att den har Qualcomms färskaste topp processor till skillnad från den billigare som har topp processorn Exynos 990.
De flaggskepps mobiler som säljs här i landet har de senaste åren fått Samsungs egentillverkade Exynos processorer som inte är på exakt samma nivå som modellerna med en Snapdragon under chassit.
Vi i Sverige får med andra ord inte samma prestanda som de som köper samma flaggskepps mobiler i Sydkorea och USA men nu när möjligheten finns är det ju bra att ta vara på möjligheten.
Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar med en pixeltäthet på 407 ppi (pixlar per tum). Bilduppdaterings frekvensen är på 120Hz så mobiltelefonen upplevs som mer snabb med ett bättre flyt när man bläddrar i menyerna eller är ute på nätet och den högre bilduppdaterings frekvensen medför att mobilt spelande går bättre.
Displayen är en mindre nedgradering jämfört med standard modellerna i S-20 serien men att displayen har en lägre upplösning är inget man märker av direkt.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,8 GHz åtminstone ifall man väljer 5G versionen av denna smartphone.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB med möjlighet till att utöka minneskapaciteten med hjälp av ett minneskort. Det finns två bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB alternativt hela 256 GB. Likt i stort sett alla mobiltelefoner inom samma kategori har mobilen både gott om plats och gott om kraft.
Den främre kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och den sitter i ett runt hål i displayens överkant. På baksidan sitter tre kameralinser i en rektangulär kameramodul. En lins är på 12 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins) och till sist en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, 3×Optisk zoom och LED blixt.
Kamerakvaliteten är hög men det är en nedgradering jämfört med de tidigare lanserade modellerna.
Det betyder inte att kamerakvaliteten inte är godkänd utan de är av en hög kvalitet bara inte fullt ut på samma höga nivå som till exempel de som sitter i Samsung Galaxy S20.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för trådlös snabbladdning och vanlig snabbladdning.
Den vanliga varianten kostar från 7490 kronor och den 5G kompatibla varianten har ett pris från 8490 kronor. Det är helt klart värt det att betala en tusenlapp mer för att både få stöd för 5G och en bättre processor.
Samsung Galaxy S20 FE är knappast någon billig smartphone men den är lite billigare än vissa av sina syskon i S-20 serien och många av sina likvärdiga konkurrenter.
Samsung har lånat OnePlus formel för succé, nämligen att försöka ge folk en så bra toppmobil som möjligt till ett så bra pris som möjligt genom att kompromissa på de områden man kan kompromissa och satsa fullt ut på de områden där det behövs.
Kommentarer
Skicka en kommentar