Vivo X50 Pro


Vivo X50 Pro är en imponerande mobiltelefon i övre mellansegmentet av flera anledningar. Det är den första smartphone tillverkad av Vivo som lanseras i stora delar av världen (men den når troligen inte Sverige). 
Den har ett speciellt stabiliseringssystem inbygg i huvudkameran på baksidan och det är förmodligen ett mer avancerat system än du hittar i nâgon annan mobiltelefon.
Likt de flesta andra flaggskepps mobilerna kommer Vivo X50 Pro med en elegant, påkostad design. 
Displayen är stor och räcker långt ut på kanterna i alla riktningar. Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare.
Bakstycket täckts av ett glas med en matt, metallisk design som verkligen leder till positiva kommentarer från folk som ser telefonen i verkligheten.
Fronten och baksidan av mobilen täcks av glas och kanterna runt telefonen är gjord av metall.
På tal om kanterna är det trångt i botten med USB Typ C porten, en mikrofon, sim kort platsen och högtalaren. Alla knappar sitter på vänster långsida. 
Kameramodulen på baksidan upptar flera gånger mer utrymme än de som brukar användas av konkurrenterna.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med 1080×2376 pixlar med 398 ppi (pixlar per tum). Displayen har en uppdaterings frekvens på 90 Hz.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 765G processor på 2,4 GHz och har ett RAM minne på 8 GB. Det inbyggda minnet är på 128 GB hos basmodellen men det finns en bättre variant med ett inbyggt minne på 256 GB.
Det saknas plats för ett minneskort men det gör ingenting på grund av att telefonen har så pass mycket internminne från början.
Den har en kameramodul i två lager som har teleobjektivet i den lägre vita delen och de andra sensorerna i den övre svarta delen. Det ger Vivo X50 Pro en egen personlighet och är ett unikt inslag i designen.
Den främre kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
På baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins), 13 Megapixlar samt 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, 5×Optisk zoom och dubbla LED blixtar.
Huvudkameran har ett unikt stabiliserings system som minskar skakningar med upp till tre gånger jämfört med traditionell stabiliseringsteknik tack vare att huvudkameran roterar på tre axlar. Kamerakvaliteten är mer än godkänd då Vivo X50 Pro är fullt kapabel till att ta väldigt fina bilder.
Batteriet är på 4315 mAh och har stöd för 30W snabbladdning.
Denna smartphone ser ut att vara en flaggskepps mobil, byggkvaliteten är extremt hög och dessutom har den en högkvalitativ display, fantastiska kameror och ett hyfsat stort batteri.
Mobiltelefonen säljs inte i Sverige men priset landar på 626 dollar vilket omvandlat till svensk valuta blir 5430 kronor. Ifall man väljer att importera mobilen tillkommer den svenska momsen på 1375 kronor vilket ger en kostnad på 6787 kronor. Därefter tillkommer ytterligare kostnader som tullavgifter och frakt.
Det innebär att det är möjligt att få en flaggskepps mobil för samma pris som Vivo X50 Pro kostar och det medför att den inte riktigt är ett bra val när man väljer en ny smartphone. Varför beställa denna smartphone när man kan få något mer kraftfullt till samma kostnad?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.