Samsung Galaxy M51

Samsung Galaxy M51 har i tysthet presenterats och det rör sig om en budgetmobil i övre mellansegmentet.
Telefonens största fördel är det enorma batteriet på 7000 mAh som lovar mer än två dagar på en enda laddning. Batteriet har dessutom stöd för snabbladdning på 25W. För att få ner kostnaden på mobilen är chassit helt konstruerat av plast. Det fanns en tid för inte allt för länge sedan som samtliga mobiltelefoner var byggda av detta material men det har blivit mer ovanligt hos budgetmobiler i övre mellansegmentet och flaggskepps mobilerna som numera oftast är konstruerade av glas och metall.
Fingeravtrycksläsaren sitter på högra långsidans kant och låser upp mobilen korrekt i stort sett varje gång. På baksidan sitter en rektangulär kameramodul med fyra kameralinser. Bakstycket är av en blänkande plast som reflekterar ljuset på ett tjusigt sätt.
Denna smartphone har en typisk design för Samsung och man ser direkt vilket företag som har tillverkat mobiltelefonen.

Samsung Galaxy M51 har en 6,7 tums AMOLED display med ett centrerat hål i displayen och den har 1080×2340 pixlar vilket gör att pixeltätheten landar på 385 ppi (pixlar per tum). Displayens bildförhållande är på 19:5 och den skyddas av Gorilla Glas 3. Processorn är en åttakärnig Snapdragon 730 processor på 2,2 GHz vilket är en processor tänkt för budgetmobiler i det övre mellansegmentet. Samsung Galaxy M51 kommer med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort ifall man vill ha mer minneskapacitet. Den här mobiltelefonen har gott om utrymme och har fördelen att vara relativt kraftfull. Processorn är inte fullt ut lika kraftfull som de hos de dyra flaggskepps mobilerna men den har fullt tillräckligt med kraft för de flesta användare. Selfie kameran är på hela 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter som tidigare har nämnts fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 5 Megapixlar (Makrolins) samt en djupsensor på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt och är av hyfsad kvalitet. Det stora batteriet är det som imponerar allra mest när det gäller den här mobiltelefonen. Ett batteri på 7000 mAh är extremt ovanligt i mobilvärlden och med ett så gigantiskt batteri räcker batteriet i dagar på en enda laddning. Samsung Galaxy M51 bör vara den ultimata följeslagaren när man till exempel går en flera dagar lång vandring efter någon skogs vandringsled där man inte har tillgång till något eluttag. Det är förstås så att Samsung inte endast tillverkar toppmobiler utan de tillverkar mobiler som ligger inom alla olika kategorier som finns och detta är en av deras något billigare modeller. På grund av att telefonen inte har släppts i Sverige ännu har vi inget svenskt pris men den kostar runt 360 Euro vilket motsvarar ungefär 3750 kronor men på det priset tillkommer troligen den svenska momsen. Med moms skulle den uppskattningsvis kosta 4700 kronor. Det innebär att den blir en direkt konkurrent till OnePlus Nord som kostar 4590 kronor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.