Motorola Moto G Power (2021)

Motorola har precis presenterat fyra nya budgetmobiler nämligen Motorola One 5G Ace, Moto G Power, Moto G Stylus och Moto G Play.
Detta blogginlägg handlar om Motorola Moto G9 Power.
Där Power inte menas kraften i processorn utan snarare menas kraften i det stora batteriet.
Det rör sig om en mindre uppgradering i jämförelse med förra årets modell och den är en budgetmobil med ett stort batteri och en prislapp från 199 dollar vilket motsvarar 1650 kronor exklusive moms och med moms hamnar man runt 2060 kronor. Någonstans där kommer ett sannolikt svenskt pris hamna.Det priset avser basmodellen.
Ramarna runt den stora displayen är inte fullt så tunna som de brukar vara hos lite dyrare smartphones men det här är ju trots allt en lite billigare mobiltelefon. Särskilt hakan är onödigt tjock
Moto G Power (2021) har fingeravtrycksläsaren på ena långsidan istället för på baksidan som den tidigare modellen hade. Mobilens chassi är helt konstruerat av plast vilket ofta är fallet med billigare budgetmobiler som den här. Om du istället vill ha en mobiltelefon byggd av mer premium material som metall och glas får du vara beredd att betala ett par tusenlappar mer.

Lenovo ägda Motorola gör några av de bästa billiga telefonerna på marknaden och har gjort så under flera år nu. Motorola ägdes under en tid av Google som senare sålde mobiltillverkaren till kinesiska Lenovo. 
Displayen är en LCD display på 6,6 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 720×1600 pixlar. Pixeltätheten ligger på 266 ppi (pixlar per tum) och det innebär att displayen inte direkt är den skarpaste. 
Motorola Moto G Power drive av en åttakärnig Snapdragon 662 processor så man har valt att använda en äldre processor istället för den nyare Snapdragon 665 vilken sätt i förra årets modell. Prestations skillnaden bör dock inte märkas nämnvärt. Processorn är betydligt mer kraftfull än den som sitter i Motorola Moto G Play vilket är en av de nyligen presenterade modellerna och det medför att den här mobiltelefonen är mer lämpad för mobilt spelande. 
Man har två versioner av Moto G Power (2021) att välja mellan, en bättre variant med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB eller den billigare basmodellen som bara erbjuder ett RAM minne på 3 GB och ett inbyggt minne på 32 GB. Framförallt den billigare varianten har en för liten minneskapacitet för dagens mobiltelefoner. Ett för litet internminne gör att minnet blir fullt på kort tid och det är ju inte bra. Det leder tillslut till en oanvändbar mobiltelefon.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF och LED blixt och är kapabla till att ta helt okej bilder även om kvaliteten knappast ligger på topp nivå.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 15W. 
Moto G Power sticker verkligen ut i när det gäller batteri kapacitet och ger tillräckligt med batteritid för upp till två dagars användning på en laddning. Denna smartphone erbjuder också en anständig prestanda och hyffsat bra kamerakvalitet för pengarna. Den stora nackdelen är displayens avsaknad av skärpa  vilket är ett av områdena där tillverkaren har sparat in för att nå prissättningen.

l

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.