Motorola Moto G9 Play


Motorola Moto G9 Play är en budgetmobil vars chassi helt är konstruerad av plast.
Displayen är i vanlig ordning relativt stor med ganska tunna ramar även om hakan är en aning tjockare än ramarna på långsidorna. Längst upp på displayen sitter en tårdropps formad flärp där den framåtriktade kameralinsen sitter. En aning omodern design numera men det funkar.
Sidorna på baksidan är avrundade vilket både ger ett bra grepp och leder till att telefonen ligger skönt i handen. Detta är en välbyggd smartphone som helt saknar utskjutande, vassa kanter.
Bakstycket består av skinande plast som ändrar färgnyanser från mörkare till ljusare färger från mobiltelefonens kanter och in mot mitten.
Den rektangulära kameramodulen med avrundade kanter sitter långt upp till mitten av ôverdelen och där sitter tre kameralinser.
Motorola Moto G9 Play är en uppgradering jämfört med sin föregångare Motorola Moto  G8 Play på ett flertal sätt. Med en ny design, en uppgraderad processor och ett ovanligt stort batteri.
Motorola Moto G9 Play har ett hörlursuttag, en bakre fingeravtrycksläsare samt en vattenavvisande beläggning som medför att mobiltelefonen klarar av lättare regnstänk.

Displayen på 6,5 tum är av typen LCD och har 720×1600 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 269 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 20:9 så display är av den mer långsmala sorten.
Displayens låga pixeltäthet innebär att den inte är så skarp och tydlig. En stor display som på så sätt är lämpad för multimedia konsumtion blir samtidigt inte fullt lika lämplig som sådan på grund av den låga skärpan.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 662 processor på 2 GHz.
När det gäller rå kraft får man inga överraskningar. Man får helt enkelt vad man förväntar sig av en smartphone i den här prisklassen. Man får en duglig processor som fungerar när man använder mobilen för lättare arbetsuppgifter men som och inte riktigt duger för att spela mer avancerade mobilspel. När man använder mobiltelefonenl för att surfa på nätet, titta på YouTube eller läsa och skriva mail duger den gott och väl.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB vilket är tillräckligt bra för de flesta människor och om man vill få mer minneskapacitet är det möjligt att montera in ett minneskort.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar.
Bilder tagna med denna smartphones kameror blir mycket detaljerade med acceptabelt dynamiskt omfång och utmärkt bfärgåtergivning. 
Batteriet är på 5000 mAh och det är ett ovanligt stort batteri och kanske den största fördelen med denna smartphone.
Motorola Moto G9 Play har ett batteri som lätt klarar mer än en dag på en enda laddning,
En annan stor fördel med Motorola Moto G9 Play är prislappen på 1990 kronor. 
Den här mobiltelefonen möter hård konkurrens från andra kinesiska mobiltillverkare som Xiaomi men Motorola har till skillnad mot dem en ren version av operativsystemet Android 10 vilket är något som tilltalar många konsumenter.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.