Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 27 januari 2021

Shadowgun Legends. Del 1 (Introduktion).

Shadowgun Legends är helt klart ett av de absolut bästa First Person Shooter mobilspelen hitils. 
Det rör sig om ett actionspäckat, underhållande mobilspel med en imponerande grafik. 
Allt om Shadowgun Legends indikerar högklassig nästan konsol värdig First person shooter men naturligtvis förenklat för att passa  det mobila formatet.
Spelet är ett fantastiskt tillskott till First person shooter kategorin av mobilspel med skarp, detaljerad grafik och intuitiva kontroller.
Därför är det så synd att inte fler spelar eller ens känner till att spelet existerar. När man letar efter information om Shadowgun Legends på nätet finner man inte alls lika mycket information som andra First person shooter spel som Call Of Duty, Fortnite eller PUBG och få forum för spelet verkar existera. 
Spelets handling kretsar runt en grupp legosoldater som kallas för Shadowguns och som krigar mot aliens som kallas Torments.
Många resencenter har helt riktigt påpekat att spelet på flera sätt påminner om konsolspelen Destiny och Halo så personer som har spelat eller spelar de spelen kommer att känna igen sig.
I spelets början fâr man designa sin egna karaktärs utseende, till viss del på detaljnivå och det är något väldigt positivt. Det är fortfarande rätt så ovanligt att man får möjlighet att göra så i mobilspel men lite mer vanligt hos konsolspel. Det är exempelvis möjligt i Division 2 och Ghost Recon Breakpoint.
När man är färdig med att bygga upp sin karaktärs utseende introduceras man till The Hub vilket är det centrala navet i själva spelet. Det är här man kopplar av mellan uppdrag, får nya uppdrag och köper eller säljer vapen och utrustning med mera. The Hub ser ut som ett affärscentrum med höga byggnader beklädda med reklamskyltar och här finns en bar, en vapenhandel och ett kasino bland annat. Jag återkommer till The Hub i ett senare blogginlägg.

Man spelar som tidigare nämnts som en legosoldat med tillgång till en omfattande vapenarsenal och under spelets gång får man bättre vapen, en bättre skyddsutrustning och handgranater och Turrets.
Man kan utföra olika uppdrag som man samlar på sig hos olika karaktärer när man går runt i the Hub eller man kan välja att spela med eller mot andra spelare vilket gör att spelet blir mer omväxlande och därmed medför att man fortsätter att spela aktivt längre perioder. Man tröttnar helt enkelt inte så snabbt på spelet.
Om du någonsin har spelat en mobil First Person Shooter tidigare är det här en typen av spel du kan plocka upp och spela direkt. Det gäller främst för strids situationerna. Det kan däremot ta en liten tid av upptäckande och lärande när det kommer till the Hub men den aspekten lär man sig relativt fort.
När man ska utföra sina uppdrag sveper man med vänstra tummen över mobilens display för att se sig omkring i sin omgivning. Med höger tumme rör man sig framåt och styr i vilken riktning ens vapen riktas. Vissa typer av skjutvapen avfyras automatiskt men sniper gevär måste man avfyra manuellt.
När din karaktär växlar till att använda ett sniper gevär behöver man trycka på en avfyrningsknapp som då finns på displayen.
Genom att dubbeltrycka på displayen kan man sikta in sig på en fiende för då aktiveras siktet.
Efter att man har spelat Shadowgun Legends ett tag kommer ytterligare virtuella knappar att visas på displayen och dessa gör så att man kan kasta handgranater, skjuta skott med granatgevär eller placera ut Turrets (ett slags mini kanontorn som skjuter dina fiender automatiskt).
När din karaktär får nya färdigheter och bättre utrustning börjar du möta mer varierande fiender med olika strids tekniker och vapen och efter ytterligare en tids spelande får du kriga mot de stora bossarna.
Under uppdragen finns många fiender att döda men Shadowgun Legends kontroller får det att flyta på smidigt.
Shadowgun Legends är på en del sätt ett standard mobilspel i sin genre men har både en hel del unika inslag ( The Hub, bygga sin egen spelkaraktär, ) samt en fantastisk grafik vilket förhöjer upplevelsen av mobilspelet ytterligare.
Det kan lätt erbjuda många timmars intensivt, beroende framkallande spelande och det är ett högt betyg. Uppdrag kan bli en aning respektiva emellanåt men det är oftast så när man spelar spel i detta format, samtidigt är det här spelet på vissa områden rätt så unikt. Spelutvecklaren Madfinger Games har återigen lyckats utveckla ett fantastiskt mobilspel inom First Person Shooter genren. 
Jag ser mobilspelen som ett utmärkt komplement till konsol spelen och inte som något man spelar istället. Att spela ett spel på till exempel en Playstation 4 är inte alls samma upplevelse som när man spelar ett spel på en mobiltelefon och det beror inte endast på skillnaden i displaystorlek. En mobiltelefon har inte ett lika kraftfullt grafikkort och en konsol har även betydligt mer minneskapacitet vilket är en begränsning som de som utvecklar mobilspel är tvungna att anpassa sig till. 
Det finns några få nackdelar med Shadowgun Legends och en av dessa är att spelet redan från start tar upp hela 1,3 GB av din smartphones minneskapacitet så det gäller att ha en mobiltelefon med tillräckligt mycket internminne. 
Det är mobilspel som det här som är en av anledningarna till att man ska ha en smartphone med en större display. Om man skulle spela Shadowgun Legends på en 5 tums display eller ännu mindre displaystorlek skulle det bli i det närmaste helt ospelbart. Allt blir då så litet och plottrigt.
En annan nackdel är att Shadowgun Legends inte är så känt hos allmänheten och därför har spelet inte så många aktiva spelare. Det riskerar därmed att råka ut för samma öde som föregångaren Shadowgun Deadzone som lades ner 2019 på grund av att Madfinger Games inte längre tjänade pengar på spelet.
Det är otroligt trist att lägga ner en massa tid på att spela ett mobilspel som med tiden inte längre nås av uppdateringar och som till slut helt läggs ner efter ett par år.
Förhoppningsvis kommer inte Shadowgun Legends råka ut för samma sak. Om folk blir medvetna om att Shadowgun Legends existerar kommer en sådan situation att undvikas. När man väl börjat att spela blir det svårt att sluta eftersom spelet är så otroligt bra.

https://youtu.be/qONy5-o1PyM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar